Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Montenegro voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Montenegro Reizen met ANVR en SGR

Veilig op Reis

Veilig reizen met Novi Travel in coronatijd

Wil jij ook weer zo graag reizen? Ga in 2021 met ons mee naar een van onze bestemmingen! Je kunt veilig vliegen en zelfstandig met een huurauto op vakantie of wat dacht je van een uitgestippelde autoreis? Je kunt je reis eenvoudig en veilig boeken. Flexibel, met financiële zekerheid en volledig ontzorgd. Bovendien is het op onze bestemmingen een stuk rustiger waardoor afstand houden geen enkel probleem is. Achter de schermen hebben we hard gewerkt om ervoor te zorgen dat je jouw reis met een vertrouwd en gerust gevoel kunt boeken. Want reizen met Novi Travel gaat veilig en verantwoord. Wij leggen het je hieronder graag uit. 

 

1. Boek met vertrouwen en financiële zekerheid

We zijn aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Hierdoor ben jij gegarandeerd van eerlijke voorwaarden (ANVR) en krijg je de (aan)betaalde reissom terugbetaald als jouw reisorganisatie in financiële problemen komt (SGR). Alle (aan)betaalde reissommen zijn dus, in de vorm van een corona reisvoucher of als boekingsbevestiging van een toekomstige reis, gedekt door de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Maar wij gaan graag een stapje verder en je kunt altijd rekenen op een persoonlijke benadering en 24/7 ondersteuning, lokaal en vanuit Nederland.

 

2. Veiligheid op reis

Als échte specialist kunnen wij je alles vertellen over de regels ter plaatse. Misschien combineer je wel meerdere landen tijdens je reis. Of je landt in het ene land, maar de vakantie is in een ander land. Voor vertrek kun je rekenen op een duidelijk overzicht en instructies over de geldende (lokale) maatregelen op de luchthaven en in het vliegtuig, tijdens de transfer, in de accommodaties, in het restaurant, in winkels en tijdens activiteiten. Wij maken hier ook afspraken over met onze partners ter plaatse. Novi Travel heeft voor haar partners een aantal maatregelen opgesteld zodat onze reizigers op een veilige en prettige manier op reis kunnen. Wij bieden altijd 24/7 ondersteuning, lokaal en vanuit Nederland.

Op onze bestemmingen is veel ruimte, waardoor we de vakantie zo kunnen organiseren dat je je makkelijk aan de maatregelen kunt houden.

 

3. Flexibiliteit

We helpen je bij omboeken, uitstellen of annuleren als dat nodig is. Bij een strikt negatief reisadvies vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken zullen wij de reis annuleren, uiterlijk twee weken voor vertrek. In dat geval kun je ervoor kiezen om de reissom terug te krijgen of samen met ons naar alternatieven te kijken, zoals het uitstellen of omboeken van je reis. Uiteraard heeft dat onze voorkeur. Als er nog geen negatief reisadvies is, maar je durft de reis toch niet aan, dan denken we graag met je mee over omboeken naar een andere bestemming of uitstellen tot maximaal 1,5 jaar na de originele vertrekdatum. Ook bieden we flexibele voorwaarden zoals:

  • geen aanbetaling voor nieuwe boekingen (uitgezonderd vliegtickets)
  • betaling reissom 6 weken voor vertrek óf pas wanneer zeker is dat je kunt gaan
  • extra korting als de klant zelf de tickets boekt
  • omboeken naar een andere bestemming van Novi Travel
  • omboeken naar een andere periode, ook naar 2022

Kortom, wij denken altijd met je mee!

 

4. Repatriëring

Indien de veiligheid van jou als reiziger in het geding komt, dan zorgen wij ervoor dat je gerepatrieerd wordt. Repatriëring komt voor bij een natuurramp of oorlogssituatie, maar ook als grenzen sluiten in verband met de corona-pandemie. Als je gerepatrieerd moet worden is dat heel vervelend. We voelen ons zeer betrokken en communiceren tijdens het gehele proces persoonlijk met je. Je wordt continu op de hoogte gehouden over de situatie, totdat je veilig thuis bent.

 

Reisadvies Montenegro en buurlanden

De Nederlandse overheid kent 4 kleurcodes voor reisadviezen: groen, geel, oranje en rood.
Groen: geen bijzondere veiligheidsrisico's 
Geel: let op, veiligheidsrisico's
Oranje: alleen noodzakelijke reizen
Rood: niet reizen

Het zijn adviezen en daarmee niet bindend. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid en de keuze om een reis wel of niet door te laten gaan. Als een klant het wil, dan mogen wij een reis uitvoeren, dus ook bij een oranje reisadvies. Als lid van ANVR bieden wij onze klanten natuurlijk wel de mogelijkheid om bij een oranje of rood reisadvies om de reis om te boeken naar een andere bestemming, een andere periode, of om de reis te annuleren. 

Hierbij directe linkjes naar het Nederlandse reisadvies voor Montenegro en buurlanden Kroatië, Albanië, Servië, Bosnië Herzegovina en Kosovo.

Reis je vanuit België, dan kunnen andere regels en adviezen gelden. De Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken gaat over de reisadviezen en protocollen bij vertrek en terugkomst. Er zijn drie covid-kleuren groen, oranje en rood. Lees alles hier

 

Vind rust en ruimte in Montenegro


 

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives