Vakantie Montenegro

Boot excursie Skadarmeer (privé)

afbeeldingen/afbeelding[1]/naam
Boot excursie Skadarmeer (privé)
Locatie: Virpazar (nationaal park Skadarmeer of Meer van Skadar)
Periode: gehele jaar (afhankelijk van weersomstandigheden)

De beste manier om op een persoonlijke en indrukwekkende manier het Skadarmeer te ontdekken.

Het Skadarmeer is het grootste meer van de Balkan en strekt zich uit over circa 400 km2. De meeste aanbieders van bootexcursies vertrekken uit het dorpje Virpazar. Er zijn vele aanbieders, en helaas wil het wel eens gebeuren dat toeristen worden overvallen door aanbieders op de parkeerplaats, zodra ze het dorpje zijn binnengereden. Het is mogelijk om ter plaatse aan te sluiten bij een andere groep, en daar is niets mis mee. U vaart circa 2 uur en krijgt een goede eerste indruk van de omgeving. Maar...

Montenegro Reizen werkt al enkele jaren samen met vaste partners, zowel voor groepen of grotere gezelschappen, als voor individuele gasten. U kunt in overleg met ons en/of de uitvoerder vooraf bespreken waar uw interesse naar uitgaat en op die manier een route samenstellen. Er zijn eilandjes, strandjes om te zwemmen, plaatsen om te vissen, vogels spotten, kloosters die alleen per boot bereikbaar zijn etc. Met een privé-excursie weet u zeker dat u de mooiste plekjes zult zien, in plaats van de standaard rondjes.

Prijs per boot per uur EUR 30,- t/m 5 personen, EUR 35,- 6 t/m 10 personen en EUR 40,- 12 personen
Inclusief: privé-boot (traditioneel design), brandstof, schipper / gids (Engels), flexibiliteit en betrokkenheid, een hapje en drankje onderweg.
Exclusief: entree nationaal park (4,- per persoon (kinderen t/m 7 jaar betalen geen entree); te betalen ter plaatse).

Voor groepsboekingen (meer dan 12 personen) gelden andere voorwaarden. Vraag naar de mogelijkheden en stuur ons een bericht!

Wij adviseren een boottocht van 3 uur of meer!
naam
naam

Raften Tara route A

afbeeldingen/afbeelding[1]/naam
Locatie: Zabljak, nationaal park Durmitor
Periode: gehele jaar (zelfs winterraften!)
Wildwatervaren, of raften, is een van de populairste activiteiten op de Tara rivier, in de Tara Canyon, in nationaal park Durmitor.

Route A: circa 12 km, geschikt voor leeftijden 7 - 80 jaar; circa 2 uur op het water, inclusief foto-stop bij Ljutica rivier en zwempauze. Bij dit stuk rivier gaat het meer om de mooie omgeving en de mooie natuur, dan om heftig raften met veel "rapids". U vaart onder de beroemde Tara-brug door, stopt bij de prachtige zijstroom Ljutica voor een foto-stop. U wandelt naar de bron, waar in de maand mei stroomt tot 5.000 liter per seconde uit de berg stroomt. Ook in de zomermaanden is het een geweldige ervaring om deze 150 m korte rivier te zien. Voor degene die het koude water kunnen trotseren is er ook een zwempauze onderweg. Om 10:15 uur verzamelen bij de Tara brug, waar u ongeveer om 13 uur weer terug bent. U krijgt een wetsuit, helm en eventueel schoentjes (op blote voeten mag ook). Kostbaarheden kunnen mee in een waterdichte tas.

Prijs per persoon EUR 50,- (inclusief warme lunch in Zabljak)
Prijs per persoon EUR 55,- (inclusief warme lunch bij de Tara brug op het prachtige terras van MB Tara)

U kunt opgehaald worden vanaf uw accommodatie, u kunt verzamelen in het centrum van Zabljak, of u kunt met uw eigen (huur)auto naar de Tara-brug rijden waar u wordt meegenomen door onze partner. Als u na afloop kiest voor de warme lunch bij de Tara-brug, en u bij de brug nog wilt rondkijken, en/of als extraatje nog met de zip-line over de Tara canyon wilt zweven, dan kunt u het beste met de auto naar de brug gaan.
naam

Raften Tara route B

afbeeldingen/afbeelding[1]/naam
Locatie: Zabljak, nationaal park Durmitor
Periode: gehele jaar (zelfs winterraften!)
Wildwatervaren, of raften, is een van de populairste activiteiten op de Tara rivier, in de Tara Canyon, in nationaal park Durmitor.

Route B: circa 30 km, geschikt voor leeftijden 7 - 80 jaar; circa 5 uur op het water, inclusief foto-stops en zwempauze. Hetzelfde startpunt als bij route A, maar het traject wordt vervolgd door de diepste stukken van de canyon, tot meer dan 1.000m diep! U gaat door een van de mooiste natuurgebieden die een diepe indruk op u zullen maken, en als bonus gaat u per terreinwagen terug naar Zabljak, via uitkijkpost Curevac. U krijgt er eigenlijk een jeep safari bij. U krijgt een wetsuit, helm en eventueel schoentjes (op blote voeten mag ook). Kostbaarheden kunnen mee in een waterdichte tas.

Prijs per persoon EUR 100,- (lunchpakket EUR 5,- p.p. bij te boeken)
OPMERKING: op basis van beschikbaarheid
naam

Raften Tara route C

afbeeldingen/afbeelding[1]/naam
Locatie: Scepan Polje, gemeente Pluzine (circa 2 uur rijden vanaf Zabljak; circa 3 uur rijden vanaf Herceg Novi / Budva)
Periode: gehele jaar (zelfs winterraften!)

U kunt onderstaande route C bijvoorbeeld doen als u van Zabljak naar de kust gaat. Via de Piva route naar Scepan Polje, en na het raften naar de kust rijden. Of als dagexcursie van de kust of vanuit Zabljak. De route ernaartoe is ook adembenemend. Twee vliegen in 1 klap. Vraag naar de mogelijkheden! Natuurlijk bieden wij ook de mogelijkheid om in een rafting camp te overnachten voor en/of na het raften.

Route C: circa 18 km, raften op dit stuk van de rivier is een stukje uitdagender dan route A en B. Zoals gezegd gaat het bij de routes A en B meer om de prachtige natuur en vaart u door de diepste delen van de canyon, terwijl u bij route C meer dan 20 rapids trotseert, maar ook hier is de natuur prachtig. In juli, augustus en september is de waterstand laag en zijn de rapids op route C ook rustiger.

10:30 uur verzamelen in het rafting kamp voor ontbijt
11:00 uur met terreinwagens 14 km over een onverharde weg naar het startpunt rijden
12:00 uur omkleden en ontvangen instructies
12:30 uur start raften, met meerdere (korte) pauzes om te zwemmen en foto's te maken
16:00 uur terug in het kamp, omkleden en lunchen

Prijs per persoon EUR 40,-
naam
naam
naam

Raften Tara route D

afbeeldingen/afbeelding[1]/naam
Route D:
de laatste en meest complete mogelijkheid is een tweedaagse "afdaling" van de Tara rivier. Een combinatie van A, B en C met nog een beetje extra. Op dag 1 gaat u vanaf Djurdjevica Tara tot aan Radovan Luka (route B, circa 30 km). In de accommodatie aan de rivier is een lunch, tijd voor ontspanning, een diner en een overnachting aan de oever van de rivier. De volgende dag volgt het intensievere deel: vanaf Radovan Luka, via Brstanovica naar Scepan Polje nog circa 40 km aan spanning en avontuur! In het programma en de prijs is het volgende inbegrepen: transfers, rafting uitrusting, lunch, diner en overnachting op dag 1, lunch na afloop dag 2, transfer van Scepan Polje via het Piva en Durmitor gebergte terug naar Zabljak. OPMERKING: op basis van beschikbaarheid. Prijs EUR 200 per persoon.
naam
naam
naam
naam
naam

Excursie Canyoning Nevidio

afbeeldingen/afbeelding[1]/naam
Canyoning
Locatie: Canyon Nevidio (tussen Zabljak en Savnik)
Periode: juni - oktober (afhankelijk van de waterstand)

Volgens de gasten van Montenegro Reizen mag Canyoning in Montenegro eigenlijk niemand overslaan. Een onvergetelijk ervaring voor de sportief ingestelde gasten. Een gemiddelde tot goede conditie is een vereiste.

Montenegro Reizen werkt samen met een organisatie, waarvan de leden ook lid zijn van de nationale reddingsbrigade (bergen etc.), en dus echt kennis van zaken hebben. Zij kennen de canyon als hun broekzak en spreken Engels. Van deelnemers wordt verwacht dat ze een goede conditie hebben. Voor de uitrusting wordt gezorgd, inclusief sokken van neopreen, helm, etc. Sommige deelnemers kiezen ervoor om in eigen sportschoenen te gaan. Na ongeveer een derde van de canyon is er geen weg terug, dan moet de canyon volledig worden doorlopen. Er zijn sprongen van circa 3 en 6 meter, die ook kunnen worden vermeden door eromheen te klimmen of doordat de profesionele gidsen de deelnemer helpen met afzakken. Er zijn zelfs sprongen mogelijk van 11 meter.

Inclusief: professionele begeleiding, complete uitrusting (helm, pak, sokken, schoenen, etc.), entreegeld voor de canyon, een snack tussendoor, foto's en video van de tocht op CD , een warme lunch in een leuk lokaal restaurant is optioneel, maar raden wij wel aan! Bijkomen en napraten, onder het genot van een stevige maaltijd.

Programma*:
10:00 uur verzamelen: omkleden en een briefing / instructies, met wennen in een poeltje koud water
11:00 uur start met de tocht
14:00 uur einde tocht, terugwandelen, omkleden
15:30 uur lunch (facultatief)
17:00 uur einde

*bij benadering en ervaring; verloop van de tocht afhankelijk van deelnemers

Prijs per persoon EUR 90,- (exclusief warme lunch na afloop), EUR 100,- (inclusief warme lunch na afloop) Vraag naar de mogelijkheden en stuur ons een bericht!

naam