Vakantie Montenegro

UNIEK EN AUTHENTIEK: ontmoet oma Jovanka (#hiking #panorama #localfood #biologisch)

afbeeldingen/afbeelding[1]/naam
Alles aan deze excursie is uniek. Eigenlijk kunnen we het geen excursie noemen, maar een ervaring. Vanaf circa 6 jaar

Wat is uniek:
- de familie is uniek (aardig en gastvrij)
- de volledige opbrengst is voor de familie (goed doel)
- alleen boekbaar via Montenegro Reizen
- de locatie en toegangsweg tot de familie
- de lekkernijen die u zult proeven, om je vingers af te likken...

Deze samenwerking is ontstaan uit een familievriendschap die al meer dan 40 jaar voortduurt. Oma Jovanka runt met haar twee zoons en kleinkinderen een klein boerenbedrijfje. Ze maken hun eigen gerookte en gedroogde ham (prsut), verschillende soorten kazen, ze verbouwen hun eigen groenten en fruit, gedroogde vijgen, olijven etc. De zonen Dejan en Obrad hebben ook een "normale vaste baan" in de stad, maar daarnaast helpen zij altijd in en om het oude ouderlijk huis. De drie kleinkinderen nemen dit ook al enthousiast over. Soms spelen ze liever een potje voetbal, maar halen ook de koeien uit de bergen, rapen de eieren, voeren de varkens en verzorgen de ezel etc. Maar wat u vooral nooit zult vergeten: de hartelijkheid van de familie, de bijzondere omgeving en uitzichten, en het overheerlijke eten.

Om 08:30 uur verzamelen in Zelenika, waar een van de zonen u opwacht en voorrijdt tot het startpunt waar u de auto parkeert. Jullie wandelen in eigen tempo (maximaal 30 minuutjes) naar het huis. Daar aangekomen volgt een traditioneel Montenegrijns welkom. Iets genuanceerder een Bokeska welkom (uit de Baai van Kotor). U maakt kennis met de familie op het terras voor het huis, onder het genot van een hapje en drankje. U krijgt een rondleiding in en om het huis. Dan nemen de zoons u mee voor een wandeling (circa 45 min heen en 45 min terug) langs prachtige panorama's. U zult de enige toerist zijn, maar zo zult u zich niet voelen. U bent deze dag een Montenegrijn. U gaat langs een verlaten dorpje, langs een begraafplaats zo oud dat men (nog) niet weet wie er begraven liggen, langs het geboortehuis van de lokale partizanenheld uit WO II en eindigt bij een prachtig uitkijkpunt over een deel van de Baai van Kotor. Vanaf dat punt ziet u de grote moderne projecten en jachthavens Porto Montenegro en Porto Novi. Maar zeg nou eerlijk, wat is mooier, oma Jovanka's entourage of de megajachten... We wandelen rustig terug, en gaan genieten van een uitgebreide, heerlijke en huisgemaakte lunch... Met volle buiken en vol indrukken eindigt deze ervaring ongeveer om 14 uur... Voor fervente wandelaars kunnen de wandelingen ook worden uitgebreid tegen een bescheiden meerprijs.

Er is plaats voor maximaal 8 personen:
- 2 of 3 personen 50 euro per persoon
- 4 of 5 personen 40 per persoon
- 6 t/m 8 personen 35 per persoon

* kinderen tot en met 10 jaar 50% korting
* alleen mogelijk op zaterdag en zondag en op basis van reservering
* het kan zijn dat u met andere klanten van Montenegro Reizen meegaat

Wat zeiden recent klanten over deze excursie:
Voor wat onze dag met de zonen van Oma Jovanka: Het was geweldig, wat hebben zij een onuitwisbare indruk op ons gemaakt!

Zo mooi, zo liefdevol en met zo`n respect naar alles wat hun omringt. Zo vol over hun moeder en alles wat zij mogen meemaken. Zij waren heel zorgzaam en vol verhalen. De tocht naar hun boerderij was heel bijzonder ook omdat je uit alles voelde dat dit was waar hun hart lag. Het was heel goed voorbereidt. Zorgvuldig het pad al bereidt op de komst voor toch wat stuntelige mensen die niet de souplesse hebben die zij in zich hebben. Hielden ons heel goed in de gaten. Oma Jovanka straalde toen wij aankwamen. Heel attent stond er ook water klaar om onze bezwete hoofden af te koelen. Na een warm welkom , Raki, koffie, zelf gebakken cake en gedroogde vijgen en veel verhalen zijn we verder op pad gegaan met de mannen. Wij zijn zij trots en sterk, zowel lichamelijk als mentaal . bij terugkomst bij Oma Jovanka stond een heerlijk lunche voor ons klaar.

Heel moe maar heel voldaan zijn wij vol met ervaringen de berg afgedaald en deze afsluiting had niet mooier kunnen zijn.

Jullie hebben er voor gezorgd dat wij een onvergetelijke vakantie hebben gehad. Graag willen wij een keer langskomen om dit met jullie te delen.

Dank voor organisatie van deze prachtige vakantie

Groetjes Theo en Joke
naam
naam
naam
naam
naam
naam
naam
naam
naam
naam
naam
naam
naam
naam
naam
naam
naam
naam
naam
naam
naam
naam

Boot excursie Skadarmeer (privé)

afbeeldingen/afbeelding[1]/naam
Boot excursie Skadarmeer (privé)
Locatie: Virpazar (nationaal park Skadarmeer of Meer van Skadar)
Periode: gehele jaar (afhankelijk van weersomstandigheden)

De beste manier om op een persoonlijke en indrukwekkende manier het Skadarmeer te ontdekken.

Het Skadarmeer is het grootste meer van de Balkan en strekt zich uit over circa 400 km2. De meeste aanbieders van bootexcursies vertrekken uit het dorpje Virpazar. Er zijn vele aanbieders, en helaas wil het wel eens gebeuren dat toeristen worden overvallen door aanbieders op de parkeerplaats, zodra ze het dorpje zijn binnengereden. Het is mogelijk om ter plaatse aan te sluiten bij een andere groep, en daar is niets mis mee. U vaart circa 2 uur en krijgt een goede eerste indruk van de omgeving. Maar...

Montenegro Reizen werkt al enkele jaren samen met vaste partners, zowel voor groepen of grotere gezelschappen, als voor individuele gasten. U kunt in overleg met ons en/of de uitvoerder vooraf bespreken waar uw interesse naar uitgaat en op die manier een route samenstellen. Er zijn eilandjes, strandjes om te zwemmen, plaatsen om te vissen, vogels spotten, kloosters die alleen per boot bereikbaar zijn etc. Met een privé-excursie weet u zeker dat u de mooiste plekjes zult zien, in plaats van de standaard rondjes.

Prijs per boot per uur EUR 30,- t/m 5 personen, EUR 35,- 6 t/m 10 personen en EUR 40,- 12 personen
Inclusief: privé-boot (traditioneel design), brandstof, schipper / gids (Engels), flexibiliteit en betrokkenheid, een hapje en drankje onderweg.
Exclusief: entree nationaal park (4,- per persoon (kinderen t/m 7 jaar betalen geen entree); te betalen ter plaatse).

Speciale aanbieding t/m 5 personen 6 uur varen voor 150 euro in plaats van 180!

Voor groepsboekingen (meer dan 12 personen) gelden andere voorwaarden. Vraag naar de mogelijkheden en stuur ons een bericht!

Wij adviseren een boottocht van 3 uur of meer!
naam
naam

Raften Tara route A

afbeeldingen/afbeelding[1]/naam
Locatie: Zabljak, nationaal park Durmitor
Periode: gehele jaar (zelfs winterraften!)
Wildwatervaren, of raften, is een van de populairste activiteiten op de Tara rivier, in de Tara Canyon, in nationaal park Durmitor.

Route A: circa 12 km, geschikt voor leeftijden 7 - 80 jaar; circa 2 uur op het water, inclusief foto-stop bij Ljutica rivier en zwempauze. Bij dit stuk rivier gaat het meer om de mooie omgeving en de mooie natuur, dan om heftig raften met veel "rapids". U vaart onder de beroemde Tara-brug door, stopt bij de prachtige zijstroom Ljutica voor een foto-stop. U wandelt naar de bron, waar in de maand mei stroomt tot 5.000 liter per seconde uit de berg stroomt. Ook in de zomermaanden is het een geweldige ervaring om deze 150 m korte rivier te zien. Voor degene die het koude water kunnen trotseren is er ook een zwempauze onderweg. Om 10:15 uur verzamelen bij de Tara brug, waar u ongeveer om 13 uur weer terug bent. U krijgt een wetsuit, helm en eventueel schoentjes (op blote voeten mag ook). Kostbaarheden kunnen mee in een waterdichte tas.

Prijs per persoon EUR 45,-

U kunt opgehaald worden vanaf uw accommodatie, u kunt verzamelen in het centrum van Zabljak, maar wij adviseren u om met uw eigen (huur)auto naar de Tara-brug te rijden waar u wordt meegenomen door onze partner. Na afloop kunt u op eigen gelegenheid bij de Tara-brug (warm) lunchen, genieten van de omgeving, en/of als extraatje nog met de zip-line over de Tara canyon zweven!
naam

Raften Tara route B

afbeeldingen/afbeelding[1]/naam
Locatie: Zabljak, nationaal park Durmitor
Periode: gehele jaar (zelfs winterraften!)
Wildwatervaren, of raften, is een van de populairste activiteiten op de Tara rivier, in de Tara Canyon, in nationaal park Durmitor.

Route B: circa 30 km, geschikt voor leeftijden 7 - 80 jaar; circa 5 uur op het water, inclusief foto-stops en zwempauze. Hetzelfde startpunt als bij route A, maar het traject wordt vervolgd door de diepste stukken van de canyon, tot meer dan 1.000m diep! U gaat door een van de mooiste natuurgebieden die een diepe indruk op u zullen maken, en als bonus gaat u per terreinwagen terug naar Zabljak, via uitkijkpost Curevac. U krijgt er eigenlijk een jeep safari bij. U krijgt een wetsuit, helm en eventueel schoentjes (op blote voeten mag ook). Kostbaarheden kunnen mee in een waterdichte tas. U bent ongeveer om 16 uur terug in Zabljak.

Prijs per persoon EUR 110,- (inclusief lunchpakket)

OPMERKING: op basis van beschikbaarheid
naam

Raften Tara route C

afbeeldingen/afbeelding[1]/naam
Locatie: Scepan Polje, gemeente Pluzine (circa 2 uur rijden vanaf Zabljak; circa 3 uur rijden vanaf Herceg Novi / Budva)
Periode: gehele jaar (zelfs winterraften!)

U kunt onderstaande route C bijvoorbeeld doen als u van Zabljak naar de kust gaat. Via de Piva route naar Scepan Polje, en na het raften naar de kust rijden. Of als dagexcursie van de kust of vanuit Zabljak. De route ernaartoe is ook adembenemend. Twee vliegen in 1 klap. Vraag naar de mogelijkheden! Natuurlijk bieden wij ook de mogelijkheid om in een rafting camp te overnachten voor en/of na het raften.

Route C: circa 18 km, raften op dit stuk van de rivier is een stukje uitdagender dan route A en B. Zoals gezegd gaat het bij de routes A en B meer om de prachtige natuur en vaart u door de diepste delen van de canyon, terwijl u bij route C meer dan 20 rapids trotseert, maar ook hier is de natuur prachtig. In juli, augustus en september is de waterstand laag en zijn de rapids op route C ook rustiger.

10:30 uur verzamelen in het rafting kamp voor ontbijt
11:00 uur met terreinwagens 14 km over een onverharde weg naar het startpunt rijden
12:00 uur omkleden en ontvangen instructies
12:30 uur start raften, met meerdere (korte) pauzes om te zwemmen en foto's te maken
16:00 uur terug in het kamp, omkleden en lunchen

Prijs per persoon EUR 40,-
naam
naam
naam

Raften Tara route D

afbeeldingen/afbeelding[1]/naam
Route D:
de laatste en meest complete mogelijkheid is een tweedaagse "afdaling" van de Tara rivier. Een combinatie van A, B en C met nog een beetje extra. Op dag 1 gaat u vanaf Djurdjevica Tara tot aan Radovan Luka (route B, circa 30 km). In de accommodatie aan de rivier is een lunch, tijd voor ontspanning, een diner en een overnachting aan de oever van de rivier. De volgende dag volgt het intensievere deel: vanaf Radovan Luka, via Brstanovica naar Scepan Polje nog circa 40 km aan spanning en avontuur! In het programma en de prijs is het volgende inbegrepen: transfers, rafting uitrusting, lunch, diner en overnachting op dag 1, lunch na afloop dag 2, transfer van Scepan Polje via het Piva en Durmitor gebergte terug naar Zabljak. OPMERKING: op basis van beschikbaarheid. Prijs EUR 200 per persoon.
naam
naam
naam
naam
naam

Excursie Canyoning Nevidio

afbeeldingen/afbeelding[1]/naam
Canyoning
Locatie: Canyon Nevidio (tussen Zabljak en Savnik)
Periode: juni - oktober (afhankelijk van de waterstand)

Volgens de gasten van Montenegro Reizen mag Canyoning in Montenegro eigenlijk niemand overslaan. Een onvergetelijk ervaring voor de sportief ingestelde gasten. Een gemiddelde tot goede conditie is een vereiste.

Montenegro Reizen werkt samen met een organisatie, waarvan de leden ook lid zijn van de nationale reddingsbrigade (bergen etc.), en dus echt kennis van zaken hebben. Zij kennen de canyon als hun broekzak en spreken Engels. Van deelnemers wordt verwacht dat ze een goede conditie hebben. Voor de uitrusting wordt gezorgd, inclusief sokken van neopreen, helm, etc. Sommige deelnemers kiezen ervoor om in eigen sportschoenen te gaan. Na ongeveer een derde van de canyon is er geen weg terug, dan moet de canyon volledig worden doorlopen. Er zijn sprongen van circa 3 en 6 meter, die ook kunnen worden vermeden door eromheen te klimmen of doordat de profesionele gidsen de deelnemer helpen met afzakken. Er zijn zelfs sprongen mogelijk van 11 meter.

Inclusief: professionele begeleiding, complete uitrusting (helm, pak, sokken, schoenen, etc.), entreegeld voor de canyon, een snack tussendoor, foto's en video van de tocht op CD , een warme lunch in een leuk lokaal restaurant is optioneel, maar raden wij wel aan! Bijkomen en napraten, onder het genot van een stevige maaltijd.

Programma*:
10:00 uur verzamelen: omkleden en een briefing / instructies, met wennen in een poeltje koud water
11:00 uur start met de tocht
14:00 uur einde tocht, terugwandelen, omkleden
15:30 uur lunch (facultatief)
17:00 uur einde

*bij benadering en ervaring; verloop van de tocht afhankelijk van deelnemers

Prijs per persoon EUR 90,- (exclusief warme lunch na afloop), EUR 100,- (inclusief warme lunch na afloop) Vraag naar de mogelijkheden en stuur ons een bericht!

naam