Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Montenegro voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Montenegro Reizen met ANVR en SGR

Kvarner

Kust, eilanden en bergen. Zon, zee, strand, wolven, wilde zwijnen, beren en een havenstad. Klopt dat wel wat hier staat? Ja! In deze regio komt veel samen: Opatija waar het Kroatische toerisme is begonnen en waar je kunt flaneren over de 12 km lange wandelboulevard, de havenstad Rijeka en het eiland Krk, of de badplaats Crikvenica. Maar er zijn nog veel meer mooie eilanden, die allemaal hun eigen karakter en kenmerken hebben: Cres, het geneeskrachtige eiland Lošinj, het zandeiland Susak, het bloemeneiland Ilovik en het bosrijke eiland Rab. De regio kenmerkt zich ook door de diverse mediterrane vegetatie. Er zijn bossen, olijfgaarden en mediterrane kruiden als salie, rozemarijn en lavendel, en natuurlijk hoor je de krekels…
Ook Kvarner heeft een achterland… Wil je de natuur in en ben je toe aan rust en ruimte, dan ben je vanuit Opatija na 10 km in een totaal andere wereld. Het Učka-gebergte met steile hellingen dat boven Opatija ligt, is een mooi groen natuurpark. Ten noorden van de grote stad Rijeka ligt nationaal Park Risnjak, met een rijke autochtone flora en fauna. Of de ongelofelijke rotsformaties in het karstlandschap van Bijele i Samarske Stijene.

 

hieronder handige links voor uitgebreidere informatie:
regio Kvarner
nationaal park Risnjak
natuurpark Ucka en een andere site van natuurpark Ucka voor extra informatie.

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Op welke plaats hoeveel nachten? Wat is er te zien en te doen? Wij weten het ! Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives