Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Montenegro voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Montenegro Reizen met ANVR en SGR

Baai van Kotor

De Baai van Kotor is moeilijk met een pen te beschrijven. Je moet het zien, voelen en beleven. Het wordt gerekend tot de mooiste baaien van de wereld, maar het lijkt eigenlijk meer op een fjord. Unesco-werelderfgoed. Het is vlindervormig en bestaat uit eigenlijk uit 4 baaien (golven): golf van Herceg Novi (Topaljski Zaliv), golf van Tivat, golf van Risan en de golf van Kotor. Vanaf de ingang gaat de baai circa 25 kilometer landinwaarts door smalle doorgangen. De smalste doorgang, Verige, biedt een fantastisch uitzicht op het pittoreske Perast. Andere historische plaatsen zijn Herceg Novi, Risan en Kotor. Tivat is een nieuwer stadje, dat nu in de belangstelling staat door Porto Montenegro, een luxueuze jachthaven.

Via de hoofdweg, maar ook de lokale dorpsweggetjes, kunt u bijna de hele baai rondrijden en stoppen waar u wilt. Er zijn veel dorpjes langs het water, maar als u goed kijkt ziet u ze ook op "de tweede ring", veelal verlaten zoals bijvoorbeeld Gornji Stoliv. Vanaf het water is het weer een andere beleving en zult u nieuwe dingen ontdekken. Er zijn ook gemarkeerde wandelpaden die u door de baai voeren op een zekere hoogte boven de dorpjes, langs enkele oudere nederzettingen.

Vele volkeren kwamen, zagen, verbleven en verlieten uiteindelijk de baai: Illyriers, Romeinen, Turken, Fransen (Napoleon), Spanjaarden, Italianen (Republiek Venetië), Habsburgers en allemaal lieten zij hun sporen na.

De Baai van Kotor is een mix van geschiedenis, cultuur, ontspannen op strandjes, watersport, festivals, heerlijk eten, versmarkten, cruiseschepen, jachthaven, hoge bergen: alles.

Hoe mooi is het om hier aan het water wat te drinken of een verse vis van de grill te eten...

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Op welke plaats hoeveel nachten? Wat is er te zien en te doen? Wij weten het ! Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives