Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Montenegro voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Montenegro Reizen met ANVR en SGR

Klantervaringen

Een geweldige vakantie in Montenegro en Albanië

M.H. uit Amsterdam over: Guesthouse Zoran, over: Hotel Bianca Resort and Spa 4*, over: Hotel Perla 4*, over: Hotel Polar Star 4* reisperiode: september 2021

We hebben een geweldige vakantie gehad in Montenegro en Albanië met een goede mix tussen cultuur en natuur, berg en kust, stad en land.
Hoewel ik zelf ook al een en ander had uitgezocht was ik blij met het reisprogramma van Novi travel waarbij onze reis zodanig was samengesteld dat de tijd efficiënt werd benut maar dat er ook ruimte was voor rust tussendoor.
De bereikbaarheid van Novi travel per whatsapp voor vragen was fijn!

Alles was perfect georganiseerd

Mar en Martine uit Vlaardingen over: Hotel Adria, over: Hotel Avala Resort and Villas, over: Hotel Bianca Resort and Spa 4*, over: Hotel Soa 4* reisperiode: september 2021

Wij willen u graag laten weten dat wij een prachtige reis hebben gehad en dat alles perfect was georganiseerd.
Uw medewerker, de heer Momcilo Vukovic, heeft de transfers prima en prettig verzorgd en ook in de hotels was alles volgens afspraak.

Montenegro is een land vol tegenstellingen: fantastische natuur en veel verschillende landschappen maar helaas wordt daar op sommige plaatsen erg onzorgvuldig mee omgegaan :
veel afval zoals plastic maar ook koelkasten en autowrakken langs de weg, krotten naast 4* hotels en nog wel meer zaken die we in NL niet gewend zijn en die ook direct over de grens met Kroatië al veel minder voorkwamen.

Het meest indrukwekkend vonden we de hoeveelheid stenen/rotsen die we gezien hebben tijdens de rit naar en door het Durmitor gebergte, zo desolaat maar daardoor ook bijzonder, de Tara canyon  en het oerbos in het Biogradska gora nationaal park.
Geen genoeg konden we krijgen van het uitzicht op de baai van Kotor op de bochtige weg naar het nationaal park Lovcen.

De meeste mensen waren heel behulpzaam en we konden ons met Engels goed redden.
De tips over uitstapjes die jullie ons hebben gegeven hebben we vrijwel allemaal opgevolgd en waren zeer de moeite waard.

Onze beste ervaringen hadden we met hotel Soa in Zabljak en hotel Adria in Dubrovnik.
Dit zijn ook kleinschaligere hotels en dat kon je merken door een meer persoonlijke en geïnteresseerde houding van het personeel.
Het eten in hotel Soa was ook voortreffelijk.

M.b.t. de coronamaatregelen kunnen we zeggen dat we overal met onze app en in Montenegro met een papieren versie konden volstaan. Ook bij onze terugreis hebben we geen problemen ondervonden.

Een pluim waard

F. Nooijens en K. van Driesum uit Rucphen over: Hotel Bianca Resort and Spa 4*, over: Hotel Polar Star 4*, over: Vista Residence 2 reisperiode: september 2021

Onze vakantie is helaas een paar keer uitgesteld vanwege de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Ondanks het uitstellen en de onzekerheid hieromtrent bleef het contact met Montenegro Reizen erg goed.
Ze dachten heel erg met ons mee en voerden moeiteloos wijzigingen door als dat nodig was. Het voorbereidingstraject voor aanvang van de reis was erg goed.
We zijn tot op de laatste minuut op de hoogte gehouden en ook bij aankomst was alles perfect geregeld. Ook tijdens de vakantie was het contact er waar het nodig was en dat hebben we als zeer prettig ervaren. 
Samenvattend: Montenegro Reizen helpt mee, denkt mee en zorgt voor de perfecte basis voor een zorgeloze vakantie. Dat is zeker de vermelding en een pluim waard. Zeker gezien de tegenslagen in de reisbranche het afgelopen jaar.
Mocht er de overweging zijn om naar Montenegro te reizen zou ik dat zeker doen, want het is een prachtig land, maar bovenal raden wij het aan om via Montenegro Reizen te boeken.

De organisatie was onberispelijk

C. van Burm uit Gent - België over: Hotel Palmon Bay and Spa, over: Hotel Soa 4*, over: Hotel Trebjesa 4* reisperiode: september 2021

De reis naar Montenegro was een topper. Wat een mooi land! We hebben Durmitor en de baai van Kotor bezocht en waren meer dan eens overdonderd door pure schoonheid.
De organisatie door jullie was onberispelijk. Van het onthaal aan de luchthaven tot de allerlaatste minuut van ons verblijf. 
Goede tips, 2 uitstekende hotels, goede wagen, contactpersoon ter plaatse.
Voorts hebben we genoten van de vriendelijkheid van de Montenegrijnen en de grote(!) lekkere maaltijden ter plekke voor heel weinig geld en het heerlijk weer in september. Ook weinig volk in deze periode!
Een reis om niet gauw te vergeten.
Bedankt om ons door het verhaal van Covid te loodsen, de reis was vorig jaar voorzien, maar werd volledig overgezet naar 2021 zonder bijkomende kosten.
We hebben genoten!  Nogmaals hartelijk dank voor deze prachtige trip!

Je hele vakantie van A tot Z geregeld

Ans en Ruud uit Almere over: Appartementen Casa di Pino, over: Hotel Bianca Resort and Spa 4*, over: Vista Residence 2 reisperiode: augustus 2021

We hebben enorm genoten van een uitstekend georganiseerde vakantie in Montenegro.
We hadden een Fly drive met drie standplaatsen:Zabljak (Durmitor en Tara Canyon), Kolasin (nabij oerbossen, Nationaal Park Biogradska Gora, en Herceg-Novi (Baai van Kotor)

Op Dubrovnik airport stond zoals beloofd onze chauffeur te wachten. 
Hij bracht ons zeer snel naar Montenegro en zette ons af bij de autoverhuurder. Onze auto stond gereed en we kregen zelfs kosteloos een upgrade.
We hoefden alleen het contract te tekenen en konden op weg naar ons eerste hotel in het noorden.
Het hotel Casa di Pino in Zabljak is zeker 4 sterren waard. Wat een heerlijk verblijf en zo enorm gastvrij. Aanrader!

Het tweede Hotel Bianca Resort & Spa in Kolasin valt tegen. Het is zeker geen 4 sterren hotel. Het hotel heeft zijn beste tijd gehad. Het eten was niet om naar huis te schrijven en heel erg gehorig. 
Het positieve is het wellness zoals het zwembad, sauna etc.

De derde verblijfplaats was SUPER! Vista Residence 2  in Herceg-Novi. Dit zouden we nog eens over willen doen, maar dan voor een langere periode. In 2016 zijn we hier ook geweest, maar dan  in Vista Residence 4.
Het appartement is zeer compleet, schoon en voorzien van alle luxe. En dan het uitzicht, wouw! En een heerlijk zwembad voor de deur.

En dan een oordeel over Montenegro;
- het lijkt op Canada, bergen, bossen en meren, maar dan ook nog een fantastische kustlijn en dat op 2 uur en 20 min. vliegen, heerlijk.
- uitstekend klimaat
- levensonderhoud (bijvoorbeeld uit eten) super goedkoop vergeleken met Nederland.

Zijn er ook nadelen? Ja zeker de meeste chauffeurs in Montenegro kunnen niet auto rijden en nemen de meest waanzinnige risico’s. Niet alleen voor hun zelf, maar ook voor anderen. Dus als je daar zelf voorzichtig bent, dan gaat het goed.

Montenegro reizen is een topper! Je hele vakantie is van A tot Z geregeld. Je hoeft nergens aan te denken. Dan spreek je van een geweldige organisatie! Nogmaals heel veel lof! En dank voor onze onvergetelijke vakantie.

Een prachtige bestemming

J.G. uit Nieuwleusen over: Bungalow Zivko, over: Hotel Perla 4* reisperiode: augustus 2021

Onze reis naar Montenegro was echt een aanrader. 
Dankzij de goede voorbereidingen van Montenegro Reizen konden we in 10 dagen een groot gedeelte van het land zien.
Van hiken in de bergen tot een relaxte dag aan de kust, alles zat erin. Het gebruik van een huurauto was hierbij ideaal.
Ook de tips van Montenegro Reizen hielpen ons enorm om zoveel mogelijk uit de vakantie te halen.
Kortom; Een prachtige bestemming voor een actieve of relaxte vakantie. Of beide!

Wij komen hier nog wel een keer terug!

Familie Muradin - Vrolijks uit Driebergen - Rijsenburg over: Appartement Mila, over: Guesthouse Zoran, over: Vista Residence 4* reisperiode: juli 2021

Onze reis naar Montenegro begon met de goede contacten met Wladimir, Dunja en Angelina.
Vorig jaar hadden ze er alle begrip voor dat we de reis niet door hebben laten gaan (Corona) en omdat het deze zomer nog steeds wat onzeker was hebben ze ons telkens goed geholpen en geadviseerd, zonder de keus bij ons weg te nemen.
Dat moet niet makkelijk zijn dus alle complimenten!

Onze eerste locatie in Zabljak, Durmitor was bij Appartement Mila. Locatie van dit appartement was prima, het was schoon, alleen jammer dat we niet echt buiten konden zitten.
Verder was de service heel goed. Ook leuk om Wladimir en Dunja daar te zien!
De wandeling rondom het zwarte meer vonden wij spectaculair. We zijn naar de Tara rivier en Tara brug gegaan om te raften en ziplinen. Raften vooraf geboekt bij Novi Travel en dat was fijn!
De familie heeft zipline extreme gedaan: 1 km lang! Supertof was die en ook daar was de begeleiding van de jongens supergoed!

Daarna gingen we naar Virpazar, aan het Skadarmeer. Hier verbleven we bij Guesthouse Zoran. Die locatie was fantastisch. Schone mooi ingerichte kamers met een heel goede airco en een fantastisch zwembad.
Alle ruimte  en uitzicht op de bergen. Zoran, Maria, Mia en Ivana hebben er alles aan gedaan om het ons naar de zin te maken, van heerlijke hapjes tot mooie gesprekken en ook een wandeling naar een verborgen waterval. Dit was echt super!
Wij hebben de mooiste bootexcursie op het Skadarmeer gemaakt, met een intelligente dame als gids, die graag over alles vertelde. De bootexcursie hebben wij ook geboekt via Novi travel.
Heerlijke verse vis gegeten bij een restaurant waar we langs hebben gevaren. Hier hadden we nog wel een paar dagen langer willen blijven. 

De laatste week verbleven we in Vista Residence in Herceg Novi. Een ontzettend mooi appartement met een fenomenaal uitzicht over de baai. Ondanks het warme weer stond er hierboven altijd een windje waardoor het goed toeven was.
De keus uit twee zwembaden was ook fijn. Het enige nadeeltje is dat je altijd de auto nodig hebt om ergens naar toe te gaan. 
In de buurt is alles net iets verder rijden dan wij hadden gedacht en dat komt vooral omdat er maar een weg langs de kust loopt, die iedereen gebruikt. Dit naast de overstekende mensen die op zoek gaan naar een lekker strandje…
Maar ook het rijden hier is een ervaring op zich, wij keken onze ogen uit als er een Montenegrijnse chauffeur toch nog even in ging halen.

Vanuit Herceg Novi hebben wij een prachtige excursie gemaakt naar Dubrovnik, dat is zeker de moeite waard. Vertrek wel vroeg in de ochtend, omdat je rekening moet houden met mogelijke drukte bij de grensovergang tussen Montenegro-Kroatië. 

Al met al een supergeslaagde reis naar een prachtig land. Speciale dank aan Momcilo, die elke dag weer voor alle gasten klaarstond in Herceg Novi. Wij komen hier nog wel een keer terug!
 

Het was echt een fantastische vakantie!

Familie Postma uit Breda - Nederland over: Appartementen Lapad, over: Guesthouse Zoran reisperiode: augustus 2021

Dank dank dank! Het was echt een fantastische vakantie! Eerst montenegro met al zijn schoonheid en bijzondere cultuur en toen het prachtige Kroatië.
En dit allemaal met perfecte verblijfplaatsen en alles tot in de puntjes geregeld qua vliegreis en auto huren! Dank! Echt als erg prettig ervaren!

We kijken terug op een prachtige reis!

Kris Truyens en Carina Herrijgers uit Turnhout - België over: Bungalow Zivko, over: Guesthouse Elvis, over: Guesthouse Zoran, over: Hotel Perla 4*, over: Hotel Sokoline, over: Vista Residence 2 reisperiode: juli 2021

De reis naar Montenegro en Albanië was prachtig.
Goede service, steeds direct hulp bieden bij de minste vragen, heel persoonlijk.

Ook wanneer onze bagage, door problemen op de luchthaven in Zaventem, niet was aangekomen heeft men al het mogelijke gedaan
om ons verder te helpen. 

Nooit hebben we het gevoel gehad dat we er alleen voor stonden!

Alle beschrijvingen van verblijven tijdens onze reis waren volledig zoals vooraf besproken.

Een aanrader.

Een klein paradijs midden in de natuur

Familie Michels uit Pelt - België over: Appartement Nina, over: Guesthouse Zoran, over: Vista Residence 2 reisperiode: juli 2021

Nadat onze geboekte reis in 2020 wegens Covid niet kon doorgaan, werd deze zonder enig probleem verplaatst naar 2021.
Wij werden voor ons vertrek goed geïnformeerd over alle te nemen maatregelen m.b.t. Covid (die trouwens beperkt waren).

Wij gingen op reis met 2 jongvolwassen zonen, die niet graag stilzitten.
De mogelijke combinatie tussen natuur (Durmitor, meer van Skadar) en kust en cultuur (baai van Kotor) sprak ons daarom erg aan.

Aangekomen in Dubrovnik, stond onze transfer naar Herceg Novi ons al op te wachten, alwaar onze huurauto probleemloos werd afgeleverd.
Onze reis kon beginnen. Wij gingen eerst naar Zabljak. Het plaatsje op zich is niet speciaal, maar de natuur eromheen is gewoon prachtig.
De skilift naar Savin Kuk en de Tara kloof (doe zeker de zipline) waren aanraders. De canyoning was pittig, maar daar houden we van.
Daarna ging de reis naar Virpazar, waar we verbleven bij guesthouse Zoran. Dit is een klein paradijs midden in de natuur met o zo vriendelijke uitbaters.
Niets is hen teveel. De accommodatie is basic maar alles is proper en aanwezig.
Het aanwezige zwembad en airco waren welkom in de hittegolf die we trotseerden. De boottocht over het Skadar meer was prachtig en verfrissend.
Dan op naar Herceg Novi, waar we verbleven in Vista Residence. We hadden hiervan hoge verwachtingen, en die werden meer dan ingelost.
Een prachtig appartement met een uitzicht in één woord; wauw!
In de omgeving zijn meerdere mooie stadjes te bezoeken. Kotor was een absolute uitschieter, zo mooi en gezellig. Strand(jes) in overvloed.

Over de organisatie niets dan lof: alles ging heel vlot zonder gedoe. We hebben geregeld tips gekregen van de agent ter plaatse, dhr Vukovic .
De verblijven waren allemaal in orde met als uitschieter Vista Residence.

Een aanrader!

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives