Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Montenegro voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Montenegro Reizen met ANVR en SGR

Stranden in Montenegro

Veel toeristen bezoeken Montenegro vanwege het klimaat en de schone blauwe zee. Montenegro’s kust is bijna 300 km lang en ongeveer 70 km wordt gebruikt als strand. Er zijn meer dan 100 geregistreerde stranden, maar er zijn nog veel meer plaatsen waar men gewoon het water in kan gaan. Dat betekent echter dat er geen strandfaciliteiten zijn. Soms juist nog wel mooier!

Zeer bijzonder is het bijna 13 km lange zandstrand in Ulcinj en het bijna 2 km lange strand van Becici (nabij Budva) dat in 1935 al eens was uitgeroepen tot het mooiste strand van Europa. Verder is de kust rotsachtig en zijn er voornamelijk kiezelstranden of van grof zand. Ook zijn er ingerichte betonnen strandplateaus die worden geëxploiteerd door ondernemers.

Romantisch zijn de strandjes, inhammen en baaitjes waar je alleen per boot kunt komen of waar alleen de lokale bevolking komt.

Gelukkig is er veel variatie: stranden voor nudisten, stranden met harde muziek en schuimparty, afgelegen stranden waar kunstmatig geluid “verboden” is en alleen dagverse zeeproducten worden geboden voor de lunch, stranden met veel watersportmogelijkheden, aquapark, meteen diep water of juist langzaam dieper wordend etc.

In Montenegro zijn er in alle gemeenten stranden die een blauwe vlag hebben verdiend. Op de site www.blueflag.org kunt u altijd het actuele overzicht raadplegen. Je kunt daar op de kaart inzoemen, of Montenegro invullen in de zoekbalk.

U kunt bij ons een brochure aanvragen met een overzicht van de mooiste stranden van Montenegro. Maar nog interessanter zijn de tips uit onze eigen handleiding “Op reis naar Montenegro”, die iedere klant van Montenegro Reizen ontvangt, voordat hij op reis gaat.

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Op welke plaats hoeveel nachten? Wat is er te zien en te doen? Wij weten het ! Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives