Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Montenegro voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Montenegro Reizen met ANVR en SGR

Verzekeringen

Montenegro Reizen adviseert iedereen om goed verzekerd op reis te gaan. Om er zeker van te zijn dat u goed verzekerd op reis gaat en daarvoor zo min mogelijk betaalt, werkt Montenegro Reizen samen met de A.S.R. Verzekeringen. Dit is de grootste reisverzekeraar van Nederland en deze staat garant voor een uitstekende reis- en of annuleringsverzekering tijdens uw vakantie. Heeft u reeds een doorlopende reisverzekering, dan is het meestal voordeliger om annuleringsdekking in dezelfde polis bij te boeken, in plaats van een losse aflopende verzekering af te sluiten. Wij kunnen u helpen aan kortlopende (aflopende) reis- en/of annuleringsverzekeringen.

(All Risk-)Annuleringsverzekering (aflopende of kortlopende verzekering)
Er zijn twee soorte aflopende annuleringsverzekeringen, de standaard en all risk variant. Een aflopende of kortlopende verzekering gaat altijd over één specifieke reis. Deze verzekering kan uiterlijk tot 7 dagen na het boeken van een reis afgesloten worden. Bij de standaard annuleringsverzekering zijn er 15 redenen op basis waarvan de verzekering dekking geeft bij annulering van een reis. Bij de All Risk variant zijn naast de standaard 15 redenen ook (de meeste) persoonlijke redenen gedekt. Lees op de website van ASR Nederland alles over de verzekering.

De premie bedraagt 5,5% (standaard) of 7% (all risk) van de totale reissom + circa € 4,50 poliskosten per boeking. Over de premie en de poliskosten moet 21% assurantiebelasting worden afgedragen. De verzekering is geldig vanaf de datum van afgifte tot en met de einddatum van de reis volgens de polis. Het is ook mogelijk om een waarnemer mee te verzekeren (bijvoorbeeld iemand die op uw huisdier past). De annuleringsverzekering dekt o.a. de kosten die ontstaan door een annulering waarvoor een geldige reden bestaat volgens de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij.

Reisverzekering (met bagage; kortlopend of aflopende reisverzekering)

Lees op de website van ASR wat dit inhoudt.

Doorlopende reisverzekering met annuleringsdekking
Gaat u meerdere keren per jaar op vakantie? Dan bent u vaak goedkoper af met een doorlopende reisverzekering inclusief annuleringsverzekering. Met een doorlopende reis- en annuleringsverzekering zijn het gehele jaar al uw vakanties verzekerd.

Wat te doen bij problemen op reis?
U dient, o.a. voor toestemming tot het maken van extra kosten, in ieder geval direct telefonisch contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij, zoals bij:

  • ongeval, ernstige ziekte of ziekenhuisopname.
  • noodgedwongen eerdere terugkeer naar huis.

Houd uw reisverzekeringspolis (het polisblad is de meest recente versie van de factuur) bij de hand en noteer vooraf plaatsnaam en telefoonnummer waarop u te bereiken bent, als u SOS International belt.

Wat te doen bij ziekte of ongeval?
Euro-Centers zijn steunpunten in het buitenland die toezien op de medische hulp ter plekke. Dit heeft mede als voordeel dat u wordt behandeld zonder dat er ter plekke een rekening betaald hoeft te worden. Toon uw reisverzekeringspolis en/of voorwaardenboekje met het Euro-Center logo aan de behandelende arts. Mocht de arts niet bekend zijn met Euro-Centers (waardoor u wel direct moet betalen), vraag dan altijd een gespecificeerde nota.

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Op welke plaats hoeveel nachten? Wat is er te zien en te doen? Wij weten het ! Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives