Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Montenegro voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Montenegro Reizen met ANVR en SGR

Verzekeringen

Montenegro Reizen adviseert iedereen om goed verzekerd op reis te gaan. Om er zeker van te zijn dat u goed verzekerd op reis gaat en daarvoor zo min mogelijk betaalt, werkt Montenegro Reizen samen met de Europeesche Verzekeringen. Dit is de grootste reisverzekeraar van Nederland en deze staat garant voor een uitstekende reis- en of annuleringsverzekering tijdens uw vakantie. Heeft u reeds een doorlopende reisverzekering, dan is het meestal voordeliger om annuleringsdekking in dezelfde polis bij te boeken, in plaats van een losse aflopende verzekering af te sluiten. Wij kunnen u helpen aan kortlopende (aflopende) reis- en/of annuleringsverzekeringen.

Dekking met betrekking tot Covid-19
Lees via deze link alle vragen en antwoorden over wat gedekt is en wat niet met betrekking tot corona en uw geboekte vakantie.

All Risk-Annuleringsverzekering (aflopende of kortlopende verzekering)
De premie bedraagt 7% van de totale reissom + € 3,50 poliskosten per boeking. Over de premie en de poliskosten moet 21% assurantiebelasting worden betaald. De verzekering is geldig vanaf de datum van afgifte tot en met de einddatum van de reis volgens de polis. De annuleringsverzekering dekt o.a. de kosten die ontstaan door een annulering waarvoor een geldige reden bestaat volgens de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij. In grote lijnen vallen onder deze voorwaarden alle gebeurtenissen die je van tevoren niet hebt kunnen voorzien, zoals:

 • ernstige ziekte of overlijden van de reiziger en/of familieleden in de 1e of 2e graad of huisgenoten
 • onvrijwillige werkloosheid na een vast dienstverband
 • Uitkering voor ongenoten reisdagen wordt verleend wegens:
  • onvoorziene ziekehuisopname van minimaal 1 nacht tijdens de reisperiode
  • afbreking van de reis door een onzekere gebeurtenis
  • onvoorziene vertraging langer dan 8 uur van bus of vliegtuig bij vertrek vanuit Nederland

Reisverzekering (met bagage)
Deze verzekering is inclusief:

 • kosten voor verlies, beschadiging en diefstal van bagage tot een maximaal bedrag (er worden wel eisen gesteld aan uw voorzichtigheid)
 • medische kosten
 • ongevallen
 • buitengewone kosten
 • hulpverlening

Per polis dient een bedrag van € 3,50 aan poliskosten te worden voldaan en 21% assurantiebelasting.

Voor een aantal bijzondere sporten geldt dat deze apart meeverzekerd kunnen worden en is de rubriek Ongevallen niet van kracht. Onder Bijzondere Sporten vallen onder andere berg- en luchtsport. Verlies en diefstal van geld en cheques zijn nooit automatisch meeverzekerd. Dit kunt u tegen een toeslag verzekeren.

Doorlopende reisverzekering met annuleringsdekking
Gaat u meerdere keren per jaar op vakantie? Dan bent u vaak goedkoper af met een doorlopende reisverzekering inclusief annuleringsverzekering. Met een doorlopende reis- en annuleringsverzekering zijn het gehele jaar al uw vakanties verzekerd.

Wat te doen bij problemen op reis?
U dient, o.a. voor toestemming tot het maken van extra kosten, in ieder geval direct telefonisch contact op te nemen met SOS International in Amsterdam (+31 (0)206515777), zoals bij:

 • ongeval, ernstige ziekte of ziekenhuisopname.
 • noodgedwongen eerdere terugkeer naar huis.

Houd uw reisverzekeringspolis (het polisblad is de meest recente versie van de factuur) bij de hand en noteer vooraf plaatsnaam en telefoonnummer waarop u te bereiken bent, als u SOS International belt.

Wat te doen bij ziekte of ongeval?
Euro-Centers zijn steunpunten in het buitenland die toezien op de medische hulp ter plekke. Dit heeft mede als voordeel dat u wordt behandeld zonder dat er ter plekke een rekening betaald hoeft te worden. Toon uw reisverzekeringspolis en/of voorwaardenboekje met het Euro-Center logo aan de behandelende arts. Mocht de arts niet bekend zijn met Euro-Centers (waardoor u wel direct moet betalen), vraag dan altijd een gespecificeerde nota.

Wat te doen om eventuele schade te claimen?
Stap 1
Voor het claimen van schade bij de reisverzekering dient u een schadeaangifteformulier op te sturen. U kunt dit formulier downloaden op de website van de Europeesche Verzekeringen: www.europeesche.nl. Vul het formulier in, zet uw handtekening eronder en stuur het naar de Europeesche Verzekeringen. Wilt u annuleren, dan kunt u contact opnemen met Montenegro Reizen.

Stap 2
Voeg originele nota's, garantiebewijzen, verklaringen en andere bewijzen bij. Hoe vollediger u de schade omschrijft en bewijzen verstrekt, des te sneller kan een schade worden afgehandeld

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Op welke plaats hoeveel nachten? Wat is er te zien en te doen? Wij weten het ! Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives