Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Montenegro voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Montenegro Reizen met ANVR en SGR

Dalmatie - regio Split

Natuurlijk wordt dit deel van Dalmatie bepaald door Split, maar kent nog vele hot spots als Trogir (werelderfgoed Unesco), de badplaats Makarska en de eilanden Hvar, Brac en Vis.

De Romeinse keizer Diocletianus (350 n.C.) koos voor Split (Aspalatos) om “met pensioen” te gaan en legde hij de basis voor de huidige stad. Zij paleis staat er nog, waar tegenwoordig veel “konoba’s” te vinden zijn, waar je kunt genieten van een goede lokale en internationale keuken. Het is een stad vol historie, maar ook modern. Shoppen kun je naar hartenlust. 

De riviera van Makarska, badplaats Omiš, het strand Zlatni Rat op eiland Brač, de plaats Sinj en de berg Biokovo in het achterland, bijzonder Trogir en natuurlijk ook de bezienswaardigheden in de andere Dalmatische districten zijn prima bereikbaar, zoals Sibenik en Zadar.

 

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Op welke plaats hoeveel nachten? Wat is er te zien en te doen? Wij weten het ! Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives