Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Montenegro voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Montenegro Reizen met ANVR en SGR

Kotor vakantie

De gemeente Kotor telt circa 25.000 inwoners, waarvan de oude stad het middelpunt is. Kotor is een oude haven- en handelsstad, gelegen aan de Baai van Kotor ("Europa's meest zuidelijke fjord"). De oude stad wordt omringd door een vestingmuur en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Dit samen met de steile uit de zee oprijzende rotswanden van het Orjen en Lovcen gebergte, maakt het tot een van de meest spectaculaire mediterrane landschappen.

Historie van Kotor

De oude stadskern is gebouwd ten tijde van de Nemanjic dynastie (van de 12e tot einde 14e eeuw). Tussen 1420 en 1797 viel Kotor en zijn omgeving onder het gezag van de republiek van Venetië, wat van grote invloed is geweest op de architectuur. Daarna kwam het onder Oostenrijk-Hongaars (Habsburgse Rijk) bestuur.

Culturele activiteiten

Een vakantie in Kotor is bijna niet compleet te noemen zonder dat u de binnenstad hebt bezocht. Het is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Montenegro en wordt jaarlijks door meer dan 300.000 toeristen bezocht. De binnenstad heeft gezellige pleintjes, restaurantjes en terrasjes, nauwe straatjes, boetiekjes, hotels en veel cultuurhistorische bezienswaardigheden zoals: de kathedraal van de heilige Tryphon uit de 12e eeuw, de orthodoxe kerken van St. Lucas (Sveti Luka) uit 12e eeuw en St. Nicolaas (Sveti Nikola) uit de 20e eeuw, de klokkentoren uit de 8e eeuw en het maritieme museum van Kotor.

St. Johannes

De doorzetter kan via een trappen- en padenstelsel naar de fortificatie St. Johannes (locaal Sveti Jovan) klimmend wandelen tot een hoogte van 280 meter boven de zeespiegel. Vergeet de fotocamera niet, want vanaf dit punt is de beloning een adembenemend uitzicht over de ommuurde oude stad, de haven en de Baai van Kotor. Onderweg zijn enkele rustplaatsen ingericht. Dus ook voor een actieve vakantie kunt u terecht in Kotor.

Nationaal park Lovcen

Vanuit Kotor kunt u het nationaal park Lovcen bezoeken met het bekende Njegos mausoleum, recreatiegebied Ivanova Korita, cultureel- en historisch centrum Cetinje en traditionele hamrokerijen bezoeken (met proeverijen uiteraard!) in Njegusi. Vanuit Kotor volgt u 26 haarspeldbochten tot een hoogte van 950 meter boven de stad, waarvandaan u de mooiste vergezichten heeft over de Baai van Kotor tot de open zee!

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Op welke plaats hoeveel nachten? Wat is er te zien en te doen? Wij weten het ! Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives