Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Montenegro voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Montenegro Reizen met ANVR en SGR

Rondreis Montenegro

Montenegro wordt gerekend tot de mooiste landen van de wereld en wordt ook wel de parel van de Middellandse Zee genoemd. Men vindt er heerlijke stranden, baaien, imposante bergen die tot de azuurblauwe zee reiken, wilde rivieren, heldere bergmeren en historische steden. Het is de ideale bestemming voor uw vliegvakantie. U kunt kiezen voor een ontspannen zonvakantie aan het strand, maar ook voor een avontuurlijke rondreis per auto bent u aan het juiste adres. Montenegro geniet zowel in zomer en winter van een kleurrijke flora. Er is geen plaats waar op zo’n klein gebied zoveel natuurlijke contrasten te vinden zijn. Montenegro is een land dat mensen raakt.

Klimaat en natuur

Montenegro ligt centraal aan de Adriatische Zee tegenover Italië en naast Kroatië (Dubrovnik). Aan de kust heerst een aangenaam mediterraan klimaat. Met 240 zonnige dagen per jaar is het er goed toeven. Het bergachtige binnenland, met toppen boven 2.500 meter, kent daarentegen een subalpien klimaat met milde zomers en sneeuwzekerheid in de wintermaanden. Centraal Montenegro heeft een landklimaat. Tevens kent het land door haar geografische kenmerken microklimaten.

Nationale parken

Montenegro telt vijf nationale parken: Lovcen, Skadarmeer, Biogradska Gora, Prokletije en Durmitor. Voor toegang tot alle nationale parken moet entree worden betaald, wat tevens recht geeft op toegang tot de bezoekerscentra. Deze centra geven voornamelijk een beeld van de flora en fauna in de parken. Alle parken zijn goed bereikbaar per auto en bieden uitstekende wandel- en fietsmogelijkheden, maar ook zijn bijvoorbeeld kanotochten mogelijk of vissen.

Culinair Montenegro

De Montenegrijnse keuken is gevormd door invloeden van andere keukens, maar vooral door de verschillende geografische regio’s: de kust, het centrale deel van het land, en de (hoge) bergen in het noorden. Inmiddels zijn veel regionale specialiteiten in nationale restaurants door heel Montenegro te bestellen. Toch speelt de omgeving een rol bij de beleving en de smaak van de maaltijd en zal een versbereide zeebaars of tandbrasem in een visrestaurant aan de kust anders smaken dan in het binnenland. In veel restaurants worden voornamelijk versproducten gebruikt en steeds meer ingrediënten zijn biologisch en authentiek. Ook de internationale (Europese) keuken is goed vertegenwoordigd en kun je op veel plaatsen een heerlijke pizza of pasta krijgen.

7 redenen voor een rondreis Montenegro

  1. Je kunt op verschillende manieren een rondreis door Montenegro maken. Met verschillende soorten vervoer: (huur)auto, openbaar vervoer, liften etc. Wij adviseren een (huur)auto om flexibel te zijn.
  2. In Montenegro zijn de afstanden tussen de standplaatsen goed te overzien. Je kunt in een relatief korte tijd veel zien. Je hoeft niet uren en dagen in de auto te zitten, om naar het volgende punt te gaan.
  3. Montenegro is heel divers. Wij durven wel te stellen, dat Montenegro in dat opzicht uniek is. Zoveel diversiteit in zo een klein land, dat vind je nergens. Met een goed georganiseerde rondreis door Montenegro haal je het meeste uit je vakantie. 
  4. Je komt makkelijker in contact met de Montenegrijnen als je door een land rondreist. Wanneer je een "standaard" zonvakantie boekt, meestal op een standplaats, dan zul je niet veel zien en niet snel in contact komen met verschillende mensen. Met een rondreis kom je door verschillende gebieden, met verschillende mensen, met verschillende leefgewoonten. Interessant!
  5. Montenegro kent micro-klimaten. Van een sub-tropisch microklimaat tot een Alpien klimaat en alles ertussenin. Daardoor kun je weg van de hitte in de zomer, of juist in de winter  uit de sneeuw naar korte mouwen aan zee.
  6. Ieder jaar wordt er geinvesteerd in de infrastructuur. Het verkeer, de wegen, mede weggebruikers, zijn anders dan thuis, maar de hoofdwegen zijn goed onderhouden en worden continue verbeterd. Na een dagje ben je al gewend.
  7. Een rondreis is ook efficient, want je voorkomt dat je hetzelfde stuk meerdere keren moet rijden, als je weer ergens naar toe wilt gaan...

Bekijk hier snel ons aanbod in fly drive rondreizen!

 

 

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Op welke plaats hoeveel nachten? Wat is er te zien en te doen? Wij weten het ! Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives