Gasthuis Dane

Gasthuis Dane - Zabljak

Een vriendelijke Montenegrijnse familie heeft haar deuren geopend voor gasten, en biedt 4 kamers met eigen badkamer. Rustig en landelijk gelegen in het hoogstgelegen (permanent bewoonde) dorpje van de Balkan (1.700 m). Vanaf de accommodatie prachtige wandelroutes!

Ligging

Het dorpje (nederzetting) Bosaca is de hoogstgelegen, permanent bewoonde, plaats van de Balkan. Het ligt op circa 1.700 m boven de zeespiegel en ongeveer 4 km van het centrum van Zabljak.
De accommodatie bevindt zich in de zone van het nationaal park Durmitor. Vanuit Gasthuis Dane zijn prachtige wandeltochten te maken. U bereikt bijvoorbeeld het Zwarte Meer (Crno Jezero of Black Lake) in circa 30 minuten, Barno meer slechts 5 minuten, Zminje meer circa 15 minuten, bergtop Stuoc circa 2 km (met restaurant en terras Momcilov Grad), Jablan meer circa 30 minuten, uitkijkpost en panoramapunt Curevac circa 4 km.

Kamers

Er zijn vier kamers met een eigen badkamer. De kamers zijn voorzien van een tweepersoonsbed en een extra eenpersoonsbed.
Gasthuis Dane biedt in juli en augustus de mogelijkheid tot ontbijt, maar er zijn ook twee keukentjes waar u zelf iets kunt bereiden. Het is gelegen aan de rand van bossen en weideland. Op deze plaats hebben koeien en schapen voorrang in het verkeer. De familie kent de omgeving als geen ander en helpt u graag op weg!

Faciliteiten

- bed- en badlinnen
- eigen badkamer
- gezamenlijke keukentje
- gratis wifi
- gratis parkeren