Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Montenegro voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? +31 (0) 251 343 011
Garanties van Montenegro Reizen met ANVR en SGR

Montenegro off road 4x4

Zien en doen

Skadarmeer, Kolasin, zuidkust, centraal Montenegro

In de regio nationaal park “Meer van Skadar of Skadarmeer” valt veel te ontdekken, maar ook de zuidkust (Bar en Ulcinj) en centraal Montenegro (Danilovgrad, Niksic, Podgorica) zijn prima bereikbaar. Of langs een van de wijnroutes door het Crmnica gebied rijden. Uit Virpazar kun je ook een indrukwekkende treinrit door de Moraca-kloof naar Kolasin maken, ook wel de langste metro van Europa genoemd vanwege de talloze tunnels. Ook in de nabije omgeving van je accommodatie is veel authentieks te ontdekken.

Jij bent de regisseur van je Jeep Safari in Montenegro. Maar vooral in de Bjelasica bergen is het prachtig, waar je alle katuns bereiken. Of vanaf Kolasin naar Zabljak rijden via de Sinjajevina bergen. Prachtig glooiende bergen met 360 graden panorama.

Zabljak

Tijdens je verblijf in Zabljak, nationaal park Durmitor, kun je onvergetelijke wandelingen langs meren en door dichte naaldbossen maken, van panoramastops genieten en heerlijke lokale specialiteiten proeven. Ga op ontdekkingsreis en rijdt via Trsa naar Pluzine via het Durmitor en Piva gebergte. Na iedere bocht wil je weer stoppen om een foto te maken. Wandel naar en om het Zwarte Meer (Crno Jezero), ga mountainbiken of avontuurlijk raften op de Tara-rivier, waar je zo uit de rivier kunt drinken en door de diepste kloof van Europa vaart. Op slechts circa 20 minuten afstand bevindt zich de beroemde brug over de Tara-kloof uit het boek “Het Land Achter Gods Rug” van schrijver A. den Doolaard. Neem een kijkje in de keuken van de Montenegrijnen hoe ze kaas maken, vlees drogen/roken, of kajmak/skorup/saljevak (wat zijn de verschillen?), waar graast het vee?, hoe bereiden ze zich voor op de lange winters etc. Rijd off road naar het bijzondere dorpje Tepca in de Tara canyon. Je bent de baas over de bergen en kunt zelfs tot aan de Tara rivier rijden.

Onderweg kun je ook bedevaartsoord klooster Ostrog, nabij Niksic, bewonderen.
 

Herceg Novi

Voor het verblijf in Herceg Novi hebben wij natuurlijk ook enkele aanraders die prima bereikbaar zijn: de vele strandjes, de 6 km lange wandelboulevard en het historische stadscentrum van Herceg Novi, autovrij en middeleeuws Perast, Unesco werelderfgoed Kotor, mondain Budva en de megajachthaven (Porto Montenegro) in Tivat, museumstad Cetinje, nationaal park Lovcen en het authentieke dorpje Njegusi (ham, kaas en wijn proeverijen), Dubrovnik (Kroatië), het Orjen gebergte en het gezellige Trebinje, net over de grens in Bosnië, waar je de lekkerste “burek” kunt proeven. Natuurlijk kun je in het Orjen gebergte de oude Habsburgse wegen afrijden op zoek naar de oude vestingen.

Je ontvangt een handleiding met aanbevelingen voor lokale bezienswaardigheden, adresjes voor lekker Bourgondisch genieten, maar ook voor dagtrips naar interessante plaatsen op te overziene rijafstand. Zo maak je de juiste keuzes en haal je het meeste uit je vakantie!

Off Road door nationale parken

Bij deze vakantie met vier standplaatsen maak je een rondreis door Montenegro. In de nationale parken zijn veel mogelijkheden om prachtige off road routes te rijden. Door de juiste verdeling van het aantal nachten kun je de kust, centraal en noord Montenegro zien, maar is er ook nog voldoende tijd aan de kust voor een stukje zon, zee en relaxen aan het strand. Maar ook aan de kust is nog genoeg te zien en te doen. 

Op zoek naar iets anders?

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives