Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Montenegro voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Montenegro Reizen met ANVR en SGR

Biogradska Gora

Eeuwenoud oerbos

Het Biogradska Gora Nationale Park omvat 5650 ha en is een nationaal park sinds 1952. Een deel van het huidige nationale park was al in 1878 door koning Nikola I tot natuurreservaat uitgeroepen en verbood er de jacht. Dat maakt het een van de oudste beschermde natuurgebieden van de wereld. Biogradska Gora is gelegen in het noordoosten van Montenegro nabij de plaatsen Kolasin en Mojkovac. 

Bergmeren en wandelen

Botanisten hebben in het park 25 plantenfamilies en 64 verschillende boomsoorten ontdekt.  In het hart van het park ligt het glaciale Biogradska meer. In het park zijn er 4 glaciale meren die bekend staan als “bergogen”. Het Biogradska meer is het grootste en is gelegen aan de voet van de hoogste bergtoppen van de Bjelasica: Crna Glava (2139 m), Zekova Glava (2117 m) en Troglava (2072 m). In de zomer zwemmen mensen in het Biogradska meer. Er is een bijna 3 km lang wandelpad aangelegd om het meer heen, dat ook door het oerbos gaat. Bomen kunnen hier wel 50 meter hoog zijn en meer dan 400 jaar oud!

Bij de parkeerplaats zijn ook enige kampeerplaatsen aangelegd en zijn er mogelijkheden om te barbecuen. Alle delen van het park zijn toegankelijk, zelfs de hoogste bergtoppen. Het park is een waar paradijs voor natuurliefhebbers.

Flora en fauna

Er zijn 2000 bomen- en plantensoorten, 80 soorten vlinders en ongeveer 200 vogelsoorten. 350 soorten insecten en de typische zoogdieren voor het binnenland van Montenegro: beer, wolf, ree, vos, eekhoorn en hazen.

Cultureel erfgoed

In en om het park Biogradska Gora ook cultureel erfgoed. Vele archeologische sites, middeleeuwse kerken en authentieke houten huisjes behoren tot volksarchitectuur. Bezoek maar eens een typische katun en vindt een savardak. 

Ski centrum Bjelasica

Nabij Kolašin is het skicentrum Bjelasica, met een van de beste skiterreinen van Montenegro. In het skicentrum zijn er 4 skiliften en 7 pistes. De langste piste heeft een lengte van 4,5 km. Men kan er snowboarden en sinds kort kan er ook ’s nachts geskied worden.

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Op welke plaats hoeveel nachten? Wat is er te zien en te doen? Wij weten het ! Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives