Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Montenegro voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Montenegro Reizen met ANVR en SGR

Orjen

Het Orjen gebergte is (nog) geen nationaal park, maar wij willen in deze rubriek hier toch aandacht aan schenken. Het is het hoogste gedeelte van de Dinarische Alpen en het staat het dichtste bij de kust. De hoogste top is 1.894 meter hoog. Tot laat in het voorjaar, en soms zelfs tot aan het begin van de zomer, zijn er sneeuwsporen. In de winter is het bedekt met een dik pak sneeuw. Het is ook een grensgebergte met Kroatië en Bosnië met een oppervlakte van circa 400 km2.

Het hoort bij gemeente Herceg Novi in de Baai van Kotor, wat er voor zorgt dat vanaf het Orjen gebergte de uitzichten geweldig zijn en de temperaturen aangenaam. Een perfecte combinatie voor wandelaars.

In 1932 is in Herceg Novi een “mountaineering club” opgericht. Deze (berg)wandel club heet Subra. De leden zorgen voor goed gemarkeerde en afwisselende paden, waardoor dit gebied steeds populairder wordt en heel goed te combineren is met een strandvakantie. In totaal onderhoudt de club meer dan 40 km aan wandelpaden, die langs de belangrijkste toppen, uitkijkpunten en cultuur-historische plaatsen op het massief etc. En die uitkijkpunten zijn ongelofelijk mooi. In boekhandeltjes in Herceg Novi zijn boeken te vinden met goede kaarten voor wandelaars.

Natuurlijk ook rijk aan flora en fauna: ook hier wilde zwijnen en wolven (maar niet op de wandelpaden hoor).

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Op welke plaats hoeveel nachten? Wat is er te zien en te doen? Wij weten het ! Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives