Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Montenegro voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Montenegro Reizen met ANVR en SGR

Canyoning Rikavac

Locatie: Canyon Rikavac (bij Stari Bar)
Periode: mei - oktober
Lengte: 1,2 km
Hoogteverschil: 200 meter
Tijd in canyon: 2 uur (gemiddeld)

Volgens de gasten van Montenegro Reizen mag Canyoning in Montenegro eigenlijk niemand overslaan. Een onvergetelijk ervaring voor sportief ingestelde gasten. Voor deze canyon is een normale conditie nodig. Canyon Rikavac is prima voor een eerste kennismaking met canyoning.

Verzamelen op de parkeerplaats naast de muren van Stari Bar.

Canyon Rikavac droogt bijna nooit op. Het is een excursie die je kunt doen vanuit (de omgeving) van Budva, Bar, Ulcinj, Podgorica en het Skadarmeer (Virpazar). Deze canyon is geschikt voor beginners en gezinnen (kinderen vanaf 12 jaar). Het water is in de zomer van redelijk aangename temperatuur en daarom ook geschikt voor kinderen. Er zijn verticale dalingen tot circa 8 m, waarbij je d.m.v. touwen en tuigje omlaag gaat. Op het einde van de canyoning loop je ongeveer 500m terug naar de parkeerplaats.

Montenegro Reizen werkt samen met een organisatie, waarvan de leden ook lid zijn van de nationale reddingsbrigade (bergen etc.), en dus echt kennis van zaken hebben. Zij kennen de canyons in Montenegro als hun broekzak en spreken Engels, maar van deelnemers wordt verwacht dat ze een goede conditie hebben. Voor de uitrusting wordt gezorgd, inclusief schoentjes van neopreen, helm, wetsuit etc. Sommige deelnemers kiezen ervoor om in eigen sportschoenen te gaan. Na de start is er geen weg terug, dan moet de canyon worden doorlopen. Er zijn enkele (vrijwillige) sprongen, die ook kunnen worden vermeden door eromheen te klimmen of doordat de professionele begeleiders de deelnemer helpen met afzakken. Er zijn ook hogere sprongen mogelijk voor de echte dare devils!

Inclusief: professionele begeleiding, complete uitrusting (helm, wetsuit, neopreen schoenen), entree in de canyon, drankje en snack tussendoor, foto's en video van de tocht via een cloudlink (of neem zelf een usb stick mee), eventueel een warme lunch in een leuk lokaal restaurant.

Programma:
10:00 uur verzamelen: omkleden en een briefing / instructies
10:30 uur start met de tocht
12:30 uur einde tocht, terugwandelen, omkleden
13:00 uur einde

Prijs per persoon EUR 80

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Op welke plaats hoeveel nachten? Wat is er te zien en te doen? Wij weten het ! Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives