Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Montenegro voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Montenegro Reizen met ANVR en SGR

Raften route B - 30km

Locatie: Zabljak, nationaal park Durmitor
Periode: gehele jaar (zelfs winterraften!)
Wildwatervaren, of raften, is een van de populairste activiteiten op de Tara rivier, in de Tara Canyon, in nationaal park Durmitor.

Route B: circa 30 km, geschikt vanaf 12 jaar*; circa 5 uur op het water, inclusief foto-stop bij Ljutica rivier en (zwem)pauzes. Hetzelfde startpunt als bij route A, maar het traject wordt vervolgd door de diepste stukken van de canyon, tot meer dan 1.000m diep! Je gaat door een van de mooiste natuurgebieden die een diepe indruk op je zullen maken, en als bonus ga je per terreinwagen terug naar Zabljak. Je passeert een paar mooie panorama uitkijkposten waar natuurlijk gestopt wordt. Van juli t/m oktobergaat het meer om de mooie omgeving en de mooie natuur, dan om heftig raften met veel "rapids". U vaart onder de beroemde Tara-brug door, stopt bij de prachtige zijstroom Ljutica voor een foto-stop. U wandelt naar de bron, waar in de maand mei stroomt tot 5.000 liter per seconde uit de berg stroomt. Ook in de zomermaanden is het een geweldige ervaring om deze 150 m korte rivier te zien. Voor degene die het koude water kunnen trotseren zijn er ook zwempauzes onderweg. U krijgt een wetsuit, helm en eventueel schoentjes (op blote voeten mag ook). Kostbaarheden kunnen mee in een waterdichte tas.

*In principe kan het ook voor kinderen vanaf 7 jaar, maar onze ervaring is, dat het in totaal te lang voor ze is.

Programma:
09:00 uur verzamelen in Zabljak
09:30 uur briefing en omkleden
10:00 uur start raften
15:00 uur einde raften en omkleden bij camp Radovan Luka
15:30 uur rijden
16:30 terug in Zabljak centrum

Prijs per persoon EUR 125,- 
OPMERKING: op basis van beschikbaarheid en gaat op aanvraag

Je kunt worden opgehaald bij je accommodatie of je kunt verzamelen in het centrum van Zabljak. Let op: de duur van het raften is afhankelijk van de periode en waterstand (snelheid van de stroming)

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Op welke plaats hoeveel nachten? Wat is er te zien en te doen? Wij weten het ! Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives