Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Montenegro voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Montenegro Reizen met ANVR en SGR

Oma Jovanka

Alles aan deze excursie is uniek. Eigenlijk kunnen we het geen excursie noemen, maar een ervaring. Vanaf circa 8 jaar

Wat is uniek:

- de familie! puur en authentiek...
- duurzaam! je helpt een hele familie...
- het huis! de familie woont er sinds 1687...
- de locatie! off the beaten track...
- de huisgemaakte maaltijd... om je vingers bij af te likken
- alleen boekbaar via Montenegro Reizen

Deze samenwerking is ontstaan uit een familievriendschap die al meer dan 40 jaar voortduurt. Oma (=baba) Jovanka runt met haar twee zoons en kleinkinderen een klein boerenbedrijfje. Ze maken iedere dag verse kaas, hun eigen gerookte en gedroogde ham (prsut), ze verbouwen hun eigen groenten en fruit, gedroogde vijgen, olijven etc. De zonen Dejan en Obrad hebben ook een "normale vaste baan" in de stad, maar daarnaast helpen zij altijd in en om het oude ouderlijk huis. De drie kleinkinderen nemen dit ook al enthousiast over. Het vierde kleinkind is nog geen jaar oud, maar is ook al vaak te vinden in Rujevo. Soms spelen ze liever een potje voetbal, maar halen ook de koeien uit de bergen, rapen de eieren en voeren de varkens. Maar wat u vooral nooit zult vergeten: de hartelijkheid van de familie, de bijzondere omgeving en uitzichten, de verhalen van vroeger en het overheerlijke eten...

Om 09:00 uur verzamelen in Zelenika, waar een van de zonen u opwacht en voorrijdt tot het startpunt waar u de auto parkeert. Tot 2020 kon je er niet komen met de auto. Nu kom je per auto tot onder het huis. Daar aangekomen volgt een traditioneel Montenegrijns welkom. Iets genuanceerder: een Bokeska welkom (uit de Baai van Kotor). U maakt kennis met de familie op het terras voor het huis, onder het genot van een hapje en drankje. U krijgt een rondleiding in en om het huis. Dan nemen de zoons u mee voor een wandeling (circa 45 min heen en 45 min terug) langs prachtige panorama's. U zult de enige toerist zijn, maar zo zult u zich niet voelen. U bent deze dag een Montenegrijn. U gaat langs een verlaten dorpje, langs het geboortehuis van de lokale partizanenheld Ilija Kisic uit WO II, langs een begraafplaats zo oud dat men (nog) niet weet wie er begraven liggen en eindigt bij een prachtig uitkijkpunt over een deel van de Baai van Kotor. Vanaf dat punt ziet u de grote moderne en mondaine projecten en jachthavens Porto Montenegro en Porto Novi. Maar zeg nou eerlijk, wat is mooier, baba Jovanka's entourage of de megajachten... We wandelen rustig terug, en gaan genieten van een uitgebreide, heerlijke en huisgemaakte lunch... Met volle buiken en vol indrukken eindigt deze ervaring ongeveer om 14 uur... Voor fervente wandelaars kunnen de wandelingen ook worden uitgebreid tegen een bescheiden meerprijs. Vraag naar de mogelijkheden.

Er is plaats voor maximaal 8 personen:
- 2 en 3 personen EUR 50 per persoon
- 4 en 5 personen EUR 45 per persoon
- 6 t/m 8 personen EUR 40 per persoon

* kinderen tot 10 jaar 50% korting
* alleen mogelijk op zaterdag en zondag en op basis van reservering
* maximaal 8 personen
* het kan zijn dat andere klanten van Montenegro Reizen meegaan

 

Wat zeiden klanten over deze excursie:

Voor wat onze dag met de zonen van Oma Jovanka: Het was geweldig, wat hebben zij een onuitwisbare indruk op ons gemaakt!

Zo mooi, zo liefdevol en met zo`n respect naar alles wat hun omringt. Zo vol over hun moeder en alles wat zij mogen meemaken. Zij waren heel zorgzaam en vol verhalen. De tocht naar hun boerderij was heel bijzonder ook omdat je uit alles voelde dat dit was waar hun hart lag. Het was heel goed voorbereidt. Zorgvuldig het pad al bereidt op de komst voor toch wat stuntelige mensen die niet de souplesse hebben die zij in zich hebben. Hielden ons heel goed in de gaten. Oma Jovanka straalde toen wij aankwamen. Heel attent stond er ook water klaar om onze bezwete hoofden af te koelen. Na een warm welkom , Raki, koffie, zelf gebakken cake en gedroogde vijgen en veel verhalen zijn we verder op pad gegaan met de mannen. Wij zijn zij trots en sterk, zowel lichamelijk als mentaal . bij terugkomst bij Oma Jovanka stond een heerlijk lunche voor ons klaar.

Heel moe maar heel voldaan zijn wij vol met ervaringen de berg afgedaald en deze afsluiting had niet mooier kunnen zijn.

Jullie hebben er voor gezorgd dat wij een onvergetelijke vakantie hebben gehad. Graag willen wij een keer langskomen om dit met jullie te delen.

Dank voor organisatie van deze prachtige vakantie

Groetjes Theo en Joke

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Op welke plaats hoeveel nachten? Wat is er te zien en te doen? Wij weten het ! Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives