Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Montenegro voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Montenegro Reizen met ANVR en SGR

Raften route A - 12km

Locatie: Zabljak, nationaal park Durmitor
Periode: gehele jaar (zelfs winterraften!)
Wildwatervaren, of raften, is een van de populairste activiteiten op de Tara rivier, in de Tara Canyon, in nationaal park Durmitor.

Route A: circa 12 km, geschikt vanaf 7 jaar; circa 2 uur op het water, inclusief foto-stop bij Ljutica rivier en zwempauze. Bij dit stuk rivier gaat het van juli t/m oktober meer om de mooie omgeving en de mooie natuur, dan om heftig raften met veel "rapids". U vaart onder de beroemde Tara-brug door, stopt bij de prachtige zijstroom Ljutica voor een foto-stop. U wandelt naar de bron, waar in de maand mei stroomt tot 5.000 liter per seconde uit de berg stroomt. Ook in de zomermaanden is het een geweldige ervaring om deze 150 m korte rivier te zien. Voor degene die het koude water kunnen trotseren is er ook een zwempauze onderweg. Om 09:00 verzamelen in het centrum van Zabljak, of om 09:20 uur verzamelen bij de Tara brug, waar u ongeveer om 12:30 uur weer terug bent. U krijgt een wetsuit, helm en eventueel schoentjes (op blote voeten mag ook). Kostbaarheden kunnen mee in een waterdichte tas.

Programma:
09:00 uur verzamelen in Zabljak en vertrek naar startpunt
09:30 uur briefing en omkleden
10:00 uur start raften
12:00 uur einde raften
13:00 uur terug in Zabljak

Prijs per persoon EUR 60,-

Je kunt worden opgehaald bij je accommodatie of je kunt verzamelen in het centrum van Zabljak. Het is ook mogelijk om met je eigen (huur)auto naar de Tara-brug te rijden en daar te parkeren. Daar word je dan opgehaald, zodat je na afloop op eigen gelegenheid bij de Tara-brug (warm) kunt lunchen, genieten van de omgeving, en/of als extraatje nog met de zip-line over de Tara canyon zweven! Let op: de duur van het raften is afhankelijk van de periode en waterstand (snelheid van de stroming)

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Op welke plaats hoeveel nachten? Wat is er te zien en te doen? Wij weten het ! Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives