Vakantie Nevidio Canyon

Nevidio Canyon

Canyon Nevidio (ne vidio = ongezien) is pas in 1965 volledig ontdekt. De canyon is uitgeslepen door de Komarnica rivier, die ook door een idyllische vallei stroomt. Hier en daar wat (verlaten) huizen, of alleen in de zomer bewoond, en verder heel veel groen. Hier kun je uren in alle rust wandelen of mountainbiken. De bron van de Komarnica rivier ligt in het Durmitor gebergte, dan snijdt het door de Nevidio canyon (op sommige plaatsen slechts enkele tientallen cm breed) en kabbelt na dat geweld door de vallei. Wat een prachtige contrasten.

Ondanks dat de Komarnica vallei nu voornamelijk is verlaten, werd de regio al in de twaalfde eeuw genoemd, en hoort sinds 1918 bij de gemeente Savnik.

De canyon is 4 km lang, en tijdens de onvergetelijke excursie canyoning ga je 3,5 km langs watervallen, bronnen, spleten, moet je zwemmen, springen en klimmen.

Er zijn steeds meer aanbieders van canyoning excursies. Maar let op, deze excursie is niet zonder risico's. Montenegro Reizen werkt samen met organisatoren die voldoen aan de eisen van het ministerie van Toerisme. U kunt deze excursies vooraf reserveren. Kijk ook op de pagina excursies.