Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Montenegro voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Montenegro Reizen met ANVR en SGR

Bar

Bar is een havenstad, met omliggend toeristische dorpjes zoals Sutomore en interessante stranden als Buljarica (foto). Stari Bar (Oude Bar) is een historische en culturele bezienswaardigheid. Stari Bar ligt 5 kilometer het binnenland in boven Bar. Na de laatste zware aardbeving van 1979 werd Stari Bar volledig verlaten. De laatste jaren komt deze unieke plaats weer tot leven door traditionele handwerkplaatsen en konoba’s (soort restaurantjes). De ruïnestad heeft een charme en een rijk historisch erfgoed. Tot de bezienswaardigheden behoren de Turkse hamam, de moskee, het 17e eeuwse aquaduct en de orthodoxe kerkjes.

De meeste mensen brengen ook een bezoek aan de “oudste boom in Europa”, een meer dan 2.000 jaar oude olijfboom met een omtrek van ongeveer 10 meter. Bar is overigens bekend om de olijfolie die er geproduceerd wordt van de autochtone olijf Barska Zutica. In december is er een olijffestival.

Een deel van het Skadarmeer hoort bij de gemeente Bar. Het is door middel van de nieuwe tunnel Sozina nog maar een kort ritje naar het meer en naar de hoofdstad. Voor de tunnel wordt tol gerekend.

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Op welke plaats hoeveel nachten? Wat is er te zien en te doen? Wij weten het ! Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives