Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Montenegro voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Montenegro Reizen met ANVR en SGR

Dubrovnik

Dubrovnik is altijd een bezoek waard. Om er te verblijven of als dagexcursie, dat is een belangrijke afweging. Laat Montenegro Reizen daarin adviseren.

Er zijn bewijzen dat in de zesde eeuw na Christus de plaats waar de oude stad is al bewoond was. In de zevende en achtste eeuw kwamen de Kroaten in de regio en vestigden zich er permanent.

In de middeleeuwen kreeg de stad, destijds Ragusa genaamd, een steeds grotere rol van betekenis in de regio. Met name doordat de Republiek Venetië de stad in haar rijk opnam (1205 – 1358) en het uitgroeide tot een belangrijk handelscentrum tussen oost en west. Nadat de stad weer vrij werd, ontwikkelde de stad zich, naast Venetië en Ancona, tot de belangrijkste handelsstad aan de Adriatische Zee. In de 14e en 15e eeuw kochten de inwoners van Dubrovnik land en eilanden voor de kust, en vergrootten zo het territorium.
In de 15e eeuw wordt het een republiek met een eigen munt, vlag en wetgeving etc. Er volgt een periode van economische bloei. In de 17e eeuw zorgen een “economische crisis” en een zware aardbeving in 1667 voor een terugval van de staat Dubrovnik totdat uiteindelijk Napoleon in 1808 de onafhankelijkheid van de Republiek Dubrovnik beëindigde. Vanaf 1815 was de regio Dubrovnik toegevoegd aan de rest van Dalmatië en Kroatië.

Trekpleister nummer 1 is de oude ommuurde stad, Unesco werelderfgoed sinds 1979. Buiten de muren gaat een kabelbaan naar de berg boven Dubrovnik, waarvandaan een prachtig uitzicht is over de stad, zee en Elafiti eilanden. Er is ook een restaurant en u kunt er een tour maken met quads (atv).

Er zijn zelfs speciale Game of Thrones en Star Wars tours in en om de oude stad. Hier zijn namelijk delen van de serie en film opgenomen.

De eilanden Lokrum, Kolocep, Lopud, Sipan, en vooral Mljet (nationaal park), zijn ook prachtige bezienswaardigheden in de buurt van Dubrovnik. Als dagexcursie kunt u ook naar wijnparadijs Peljesac, naar Korcula (de geboorteplaats van Marco Polo), Mostar en/of Trebinje in Bosnie Herzegovina.

Maar ook het Konavle dal ontwikkelt zich als kleinschalige en duurzame agro-toerisme, met wijndomeinen met heerlijke wijn en streekgerechten. Totaal anders dan het soms superdrukke Dubrovnik.

De stad ademt historie, maar soms krijg je het gevoel dat het (te) commercieel is geworden.

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Op welke plaats hoeveel nachten? Wat is er te zien en te doen? Wij weten het ! Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives