Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Montenegro voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Montenegro Reizen met ANVR en SGR

Budva

Mondaine kuststad
De stad Budva is een van de meest mondaine steden aan de Montenegrijnse Kust. De autovrije oude stadskern wordt door een middeleeuwse stadsmuur omringt, die in de middeleeuwen door de Venetianen gebouwd werd. Binnen de stadspoorten zijn er talrijke pittoreske straatjes waar men gezellig kan wandelen. De architectuur in de oude binnenstad is voornamelijk van Venetiaanse herkomst. Deuren, ramen en balkons zijn in Romeinse stijl van de Venetiaanse republiek gedecoreerd. Er zijn vier kerken in de oude stad: de kerk van Sint Ivan uit de 7e eeuw, de kerk van de Heilige Maagd (Santa Maria in Punta) uit 840 n.C., de kerk van de Heilige Drie-eenheid uit 1804 en de kerk van Sint Sava.

Lange zandstranden
De rivièra van Budva staat bekend om zijn wijde baaien met zandstranden. Deze zijn meestal in een beschutte baai gelegen en worden omzoomd door dichte subtropische vegetatie. De twee bekendste stranden van Budva zijn het Mogren strand en het mooie Slovenska Plaža dat zich over een lengte van anderhalve kilometer uitstrekt.

Nabij de oude stad ligt het eiland Sveti Nikola dat met zijn kristalheldere stranden tot de populairste badplaatsen van Budva hoort. Het is eiland is een van de populairste bestemming van de locale inwoners. Zij noemen dit strand Havaje (Hawaii).

Gezellige restaurants en avondvertier
Langs de terrasjes op de wandelpromonade beweegt zich gedurende de dag een geanimeerde stroom van vakantiegangers. Voor gezellige restaurants en avondvertier moet u op de Slovenska Obala zijn, de promenade van de stad. Hier kan men genieten van heerlijke visgerechten en andere specialiteiten.

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives