Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Montenegro voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Montenegro Reizen met ANVR en SGR

Ulcinj en Ada Bojana

De meest zuidelijke kustplaats van Montenegro staat vooral bekend om haar 13 kilometer lange zandstrand “Velika Plaža” en het oude stadscentrum met rijk cultureel en historisch erfgoed. De gemeente Ulcinj telt ongeveer 30.000 inwoners, het merendeel is etnisch Albanees. Deze plaats kenmerkt zich om zijn oosterse uitstraling door onder andere oude Turkse (Ottomaanse) herenhuizen, moskeeën en de indrukwekkende oude stadsmuren. 

Ten zuiden van de stad stroomt de Bojana rivier in de Adriatische Zee. Deze rivierdelta is erg mooi en een belangrijke plaats voor (trek)vogels. Het is de verbinding van het Skadarmeer met de zee. De uitlopers van de rivier hebben een eiland gevormd van circa 5 km2: het eiland Ada Bojana. Dit eiland is ook een trekpleister voor naturisten, maar sinds enkele jaren ook een van de betere kitesurf en windsurf locaties aan de Adriatische Zee!

In de 19e eeuw verging het schip “Merito” in de monding van de rivier. Rondom het wrak begon de rivier sediment af te zetten en begon het eiland zich te vormen. Eigenlijk is het dus een kunstmatig gevormd eiland, van inmiddels ruim 5 km2. De rivier Bojana vormt een natuurlijke grens tussen Montenegro en Albanië.

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Op welke plaats hoeveel nachten? Wat is er te zien en te doen? Wij weten het ! Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives