Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Montenegro voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Montenegro Reizen met ANVR en SGR

Kolasin

Kolasin is in de 17e eeuw door de Turken gesticht als een bastion op een kruispunt van wegen en sinds 1878 hoort het officieel bij Montenegro.

In het centrum is een klein museum over de stad en regio, zoals bijna iedere stad in Montenegro heeft: zavicajni muzej (streekmuseum). Tevens voor de liefhebbers een kleine maar gevarieerde botanische tuin met een rijke verzameling van endemische planten, bloemen en kruiden, opgericht door een particuliere initiatiefnemer.

Het bergstadje met een opgeknapt centrum ligt op 960 meter boven de zeespiegel. Omringd door bergen en bossen is het er heerlijk toeven. In de wintermaanden is het een gezellig skioord met op 9 km van de stad een goed skicentrum (www.kolasin1450.com is de site van het skigebied). In de zomermaanden zijn de heuvels, net als in Oostenrijk, perfecte oorden voor wandelingen en jeepsafari’s of om een van de boeren katun’s (zomerverblijf van herders) te bezoeken om te zien hoe er traditioneel gebladerde kaas wordt gemaakt.

Kolasin ligt nabij nationaal park Biogradska Gora en aan de Moraca rivier in de gelijknamige kloof. Het kan ook een goede uitvalsbasis zijn om Podgorica te bezoeken, het Moraca-klooster, nationaal park Biogradska Gora, en eigenlijk is heel noordoost Montenegro hiervandaan als dagexcursie relatief goed bereikbaar (Bijelo Polje, Berane, Plav en nationaal park Prokletiije).

Berghotel Bianca Resort is een leuke stop in het dorp om in een prachtige ambiance wat te drinken.  Wilt u echt genieten, verblijf dan in dit geweldige hotel met heerlijke spa-faciliteiten.

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Op welke plaats hoeveel nachten? Wat is er te zien en te doen? Wij weten het ! Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives