Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Montenegro voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Montenegro Reizen met ANVR en SGR

klooster Ostrog

Manastir (klooster) Ostrog ligt ongeveer 15 km ten zuiden van Nikšić. Het orthodoxe klooster van Ostrog is gelegen op een massieve rots en is het bekendste heiligdom van Montenegro. Het klooster werd in de 17e eeuw door de metropoliet van Herzegovina, Vasilius, gebouwd. Gedurende zijn leven verwezenlijkte Vasilius talrijke wonderen. Na zijn dood werd hij heilig verklaard en begraven in de kloosterkerk.

Pelgrimsoord van Orthodoxen, Katholieken en Moslims
Het klooster van Ostrog behoort tot de meest bezochte bedevaartsoorden op de Balkan. Van alle uithoeken van de wereld komen pelgrims naar deze heilige plaats. Zowel Orthodoxen, Katholieken en Moslims geloven dat de gemummificeerde overblijfsels van Vasilius wonderbaarlijke en helende krachten heeft.

Relikwieën en gouden iconen
Het pelgrimsoord bestaat eigenlijk uit twee kloosters. Het beneden-klooster met de Kerk van de Heilige Drie-eenheid (Heilige Drievuldigheid of Triniteit) werd gebouwd in 1820 en het boven-klooster dat uit een rots lijkt gehakt te zijn (gelegen op 900 m hoogte). Het bovenste-klooster bestaat eigenlijk uit twee rotskerken die met indrukwekkende iconen versierd zijn en waar het lichaam van de Heilige Vasilius bewaard worden.

Volgens lokaal gebruik hoort bij een bezoek aan Ostrog dat het boven-klooster te voet wordt bereikt vanaf het beneden-klooster. Via dit een pelgrimspad is het circa een half uur wandelen tot aan het boven-klooster. Maar wanneer het erg warm is in de zomermaanden, dan is het natuurlijk misschien neter om meteen naar boven te rijden.

 

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Op welke plaats hoeveel nachten? Wat is er te zien en te doen? Wij weten het ! Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives