Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Montenegro voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Montenegro Reizen met ANVR en SGR

Tivat

Inwoners uit omliggende gemeenten praatten tot voor kort laagdunkend over Tivat. Het was in hun ogen een niet veelzeggende plaats, met een marinecomplex “Arsenal” waar schepen en materieel werd onderhouden, als voornaamste werkgever voor de inwoners van Tivat. Toen Joegoslavië uiteen viel, kwam ook die industrie nagenoeg tot stilstand, en raakte de marinebasis in verval. Toen vond men Tivat helemaal niks, ondanks dat de gemeente over prachtige stranden beschikt en een deel van schiereiland Lustica tot haar territorium hoort. 

En toen kwam Peter Munck, voorzitter en oprichter van mijnbouwbedrijf en gouddelver Barrick Gold, hij zag en overwon. Met nog een drietal vooraanstaande miljardairs kochten zij “Arsenal” en begon het complex aan een transformatie dat doet denken aan het sprookje van het lelijke eendje… Inmiddels is een groot deel van Porto Montenegro klaar: een nieuw St. Tropez is in de maak. Het gaat om een jachthaven voor superyachts met een heel nieuw dorp op 25 hectare erachter: appartementen, hotels, winkels, international school, zwembaden, restaurants, musea etc. Kijk zelf maar even op www.portomontenegro.com.

Maar dat is niet alles. Het authentieke Tivat dat grenst aan het Tivat van de jet set is voor de bezoeker net zo charmant en in ieder geval authentiek. Een wandelpromenade langs de riva tot aan het stadshaventje Kalimanj, waar de vissersbootjes bescheiden liggen en Montenegrijnen van hun kopje koffie genieten, alsof het de gewoonste zaak van de wereld is als er een plezierjacht van 100 meter lang aanmeert…

Bezoek eens de stranden van Plavi Horizonti en Bigova of bezoek het middeleeuwse klooster Miholjska Prevlaka...

Maar er is meer. Ga op ontdekkingstocht op schiereiland Lustica, met nieuw gemarkeerde wandelpaden, traditionele stenen huizen, of ga naar een van de visrestaurants in en om Krasici (tegenover Tivat)...

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Op welke plaats hoeveel nachten? Wat is er te zien en te doen? Wij weten het ! Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives