Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Montenegro voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Montenegro Reizen met ANVR en SGR

Niksic

De gemeente Niksic is met haar oppervlakte een van de grootste gemeenten van Europa. Wat inwoneraantal betreft de tweede stad van Montenegro. 

De stad Niksic heeft een wijds centrum, waar ’s avonds duizenden mensen flaneren op de “korzo”, zoals de locals het noemen. De stad zou bijna de hoofdstad van Montenegro zijn geworden, maar verloor de strijd van Podgorica. Bezienswaardig in en om Nikšić: Crvena Stijena (de rode rots) een archeologische vindplaats uit het paleolithicum (oude steentijd) nabij de grens met Bosnië, de Romeinse brug over de Moštanica rivier uit de 3e eeuw n.C. (probeer niet te letten op al het zwerfafval eromheen), het meer Krupac waar veel inwoners van Nikšić in hun vrije tijd gaan zwemmen en ontspannen. Het meer bevindt zich ten westen van de stad in de richting van Trebinje (in de wijk Kočani) en staat niet goed aangegeven.

Het meer Slano, met de vele eilandjes is ook een fotostop waard, maar daar hebben wij nog geen toeristische activiteiten gezien.

Verder heeft de stad een berg met een beschermd bospark: Trebjesa. Naar deze heuvel is de enige Montenegrijnse bierbrouwer genoemd. In 2012 is het hotel-restaurant gelegen op de top van berg heropend na een flinke renovatie. Het ligt 5 autominuten van het stadscentrum en biedt uitzicht over de hele stad, vooral vanaf het buitenterras. Er is ook een 6 km lang mountainbike pad en er zijn fietsen te huur. Leuke plek om te lunchen of te bezoeken als u in de buurt bent. Wilt u hier overnachten? Dat kan, Montenegro Reizen werkt met dit hotel samen. Leuke wetenswaardigheid: het ontwerp van het hotel symboliseert een vogel met gespreide vleugels. Een hotelgast (en Italiaanse industrieel) Giuseppe Calabrese vond het zo mooi, dat hij door dezelfde Montenegrijnse architect een soortgelijk object nabij Bari liet bouwen.

Er is tevens een fietsroute uitgezet dat langs de belangrijkste wetenswaardigheden gaat.

Ook vanaf het fort Niksic Bedem heeft u een uitzicht over de stad en omgeving. Soms worden hier openlucht concerten gegeven.

De stad heeft een eigen streekmuseum dat is gevestigd in het voormalige paleis van koning Nikola I Petrovic Njegos. Hier wordt cultureel-historisch erfgoed gepresenteerd. 

15 km ten zuiden van de stad vindt men bedevaartsoord klooster Ostrog, maar daar hebben we een apart item voor gemaakt op onze website.

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Op welke plaats hoeveel nachten? Wat is er te zien en te doen? Wij weten het ! Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives