Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Montenegro voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Montenegro Reizen met ANVR en SGR

Virpazar en Rijeka Crnojevica

In en nabij deze plaatsen ontstond "Stara Crna Gora" (Oud Montenegro)... Je voelt vervlogen tijden als je hier ronddwaalt...

Virpazar is een klein (vissers)dorpje aan de oevers van het Skadarmeer, met een pleintje, enkele terrasjes, barretjes, hotels, restaurantjes en een supermarkt Voli. Virpazar kan goed als standplaats dienen om centraal Montenegro te ontdekken, natuurlijk voor nationaal park Skadarmeer en voor de zuidelijke kustplaatsen Bar en Ulcinj. 

Het dorpje heeft ook een treinstation met verbindingen naar Bar (badplaats Sutomore) en hoofdstad Podgorica. De internationale trein Bar – Belgrado stopt niet in het dorp. Op de heuvel boven Virpazar is het gerenoveerde fort Besac te bezichtigen, dat door de Turken (Ottomanen) in de 16e eeuw gebouwd werd. Eeuwenlang lag Virpazar op de grens tussen de orthodoxe en islamitische wereld en was een belangrijke handelsplaats (pazar/bazar = markt).

Prachtig is ook het authentieke Rijeka Crnojevića, dat in het uiterste noordwesten van het park gelegen is. Vanuit Virpazar zijn bootexcursies te boeken, waarvan de langere ook tot Rijeka Crnojevica gaan. U maakt dan een tocht door de meanders waarvan het gedeelte bij Pavlova Strana het mooiste is. Per auto is Rijeka Crnojevica goed te combineren met een wijnroute door de regio Crmnica. Maar in Virpazar zelf kunt u voor een proeverij ook terecht bijvoorbeeld bij wijnkelder Masanovic of in Brceli bij wijngaard Kopitovic.

Crmnica is een geografische aanduiding voor het gebied ten westen van het Skadarmeer, waar al sinds de 2e eeuw n. C. druiventeelt is bedreven. Er zijn goed aangeduide wijnroutes door de regio uitgestippeld. Ook de grootste aaneengesloten wijngaard van Europa, de Plantaže 13. Jul nabij de luchthaven van Podgorica is een bezoek waard. De wijn wordt bewaard in een honderden meters lang gangenstelsel, dat ooit een luchtmachtbasis was.

U kunt via Montenegro Reizen een (privé)- boottocht reserveren. U kunt op die manier de echt mooie plekjes op het meer ontdekken, zoals enkele middeleeuwse kloosters op eilandjes, strand Murici, op zoek naar bijzondere vogels etc.

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Op welke plaats hoeveel nachten? Wat is er te zien en te doen? Wij weten het ! Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives