Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Montenegro voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Montenegro Reizen met ANVR en SGR

Podgorica

Podgorica is de hoofdstad van Montenegro en daarmee het officiële, commerciële en culturele centrum van Montenegro. De naam stamt uit 1326 en Podgorica is gebouwd tussen vijf rivieren, de Zeta, Moraca, Ribnica, Cijevna en Sitnica. Het grootste deel van de stad werd verwoest tijdens WO II. Podgorica is derhalve relatief "nieuw", met moderne gebouwen, brede straten (boulevar) en stadsparken, maar ook met grijze blokken appartementen uit de jaren zeventig. Er is een levendig nachtleven.

Podgorica is ook hoofdstad van een aantal culturele evenementen en zijn er enkele theaters, zoals Crnogorsko Narodno, Gradsko en Dodest. Nog meer culturele en historische monumenten in en rond Podgorica zijn Sahat-kula Adzi-pasa Osmanagica (klokkentoren), de ruïnes van Grad Nemanjica, overblijfselen van de stad Doclea (3 km ten noorden van de stad, circa uit het jaar 100 n.C.), Stara Varos en Vezirov most. Podgorica heeft uitstekende transit verbindingen met andere steden en regio's van Montenegro. 

Op negen kilometer van de stad is de internationale luchthaven. Tegenwoordig is via het de Sozina tunnel slechts circa 30 minuten rijden van zee naar Podgorica.

Waar de rivieren Ribnica en Moraca samenkomen vindt op 19 januari een orthodox christelijke traditie plaats, waarbij in het ijskoude water wordt gedoken naar het heilige kruis (zie foto).

In Podgorica is ook een heel groot winkelcentrum Delta City met restaurants, bioscoop en winkels. Ruime parkeerfaciliteiten aanwezig. Maar ook in het centrum zijn veel winkels, terrasjes, clubs en restaurants.

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Op welke plaats hoeveel nachten? Wat is er te zien en te doen? Wij weten het ! Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives